vrijdag 28 maart 2008

[wijvenweek] Kindertjes

Terwijl de meeste gesprekken een jaar of 10 gelden vooral over reizen, uitgaan, jobs gingen, is de eerste vraag nu overal : hoe is het met de kinderen ?
Sommigen worden daar kwaad om, alsof leven enkel uit kinderen bestaat. Maar ik heb er zelf en begrijp de interesse...
Intussen zijn ze 6,7 en 8 en is de drukke start (met 3 kinderen onder de 2.5 jaar) al een eeuwigheid geleden. De grootste verandering vond ik nog altijd van geen naar één. Verhalen over slapeloze nachten, huilende babies, zieke kinderen... bij ons zijn het gelukkig maar verhalen "van horen zeggen"...
Nu even hout vasthouden maar tot nu toe loopt alles gesmeerd.
Onze Niels (3de kleuter) leerde gisteren fietsen. De meisjes (2 dochters en ik) gingen een uurtje zwemmen en intussen zou papa Niels leren fietsen.
Tot nu toe was leren fietsen voor onze Niels iets om 5 minuten te proberen en dan te zeggen dat het niet ging, terwijl hij zo schuin mogelijk op zijn fietsje hing, alle struiken in reed en je zelf een lumbago had...
We geloofden gisteren dan ook niet dat hij het zou kunnen. Tot hij even later ons voorbij fietste ! Jawadde, ons 2 jaar doen geloven dat hij geen fietsevenwicht had (zelfs met steunwieltjes lukte het bijna niet om er op te blijven zitten) en dan in één keer beginnen vlammen. Intussen heeft papa ook zijn kilometerkers achternagelopen. Versnellingen noemen ze dat zeker ?

1 opmerking:

lien zei

leuk dat Niels kan fietsen .
vind je niet?