maandag 23 juli 2007

Weekje center parcs

't Was mooier weer op congé... Deze namiddag zijn we teruggekeerd uit Nederland. Het verschil ? Een graad of 5, maar vooral : regen.... De voorbije week waren we op vakantie te Heijen. Eén keerje een hels onweer, maar voor de rest was't T-shirt en terraskes weer... Het subtropisch plonzen, genieten, lang slapen... 't was leuk. En geloof het of niet maar ik heb goed gelopen ook ! Di, woe en donderdag telkens een goed uurke en gisterenavond... drie uur! Ik heb geen idee hoeveel ik exact liep, maar 't zal in de buurt van de 26 km liggen... Het boslopen is echt leuk... Spijtig dat we geen Wevelgemse bossen hebben... Om zeker niet te ver van 't park te geraken (stel dat ik in moeilijkheden kwam of zo) bleef ik netjes buiten de omheining van 't Heijderbos lopen. Met de sleutel van de wandeluitgang op zak kon ik langs 2 kanten binnen in het park. Langs 't bos en via de officiële ingang. Voor 't geval...
Toen ik gisteren terugkwam, zat ik redelijk fris, ik had nergens last van. De banana split die ik een half uur voor vertrek nog at, was netjes binnen gebleven (in tegenstelling tot de Ovomaltine reep de week ervoor - smaakt echt alsof je mond vol poeder zit...). Daarna een ontspannen badje en toen ik honger begon te krijgen (had ook niks onderweg gegeten) was 't plots game over.... Ik wou nog vlug 2 boterhammen eten, maar het duizelen won... Gelukkig was meneer jogginggirl zo attent om me met mijn voetjes omhoog te leggen en vlug wat limonade te geven.... onthouden dus om genoeg te eten tijdens en ook na lange duurlopen.... Een ijsje vooraf en onderweg water is niet genoeg... Op naar de colruyt om een paar isostar energie repen of zo iets.

3 opmerkingen:

Homer zei

Hola. Voorzichtig he. Inderdaad best altijd iets zoets bij de hand hebben.
Lang geleden zo'n Center Parcs. Moeten we ook nog eens doen. Goed idee!!

frank spencer zei

Sterk om op je vakantieplek zovele kilometers te lopen : ik geraak meestal niet veel verder dan de bar …
Tipje : drink na een lange duurloop onmiddellijk een koolhydraatrijke sportdrank : dit bevordert sneller en beter de recuperatie dan gewoonweg water.
Geef gerust maar een seintje wanneer je nog een plus-twintiger loopt.

martine zei

mooie km`s!!
en ja, lekker koolhydraten tot je nemen met die lange lopen\

www.runtodream.nl