vrijdag 10 oktober 2008

OCN2008Dinsdag en woensdag ben ik even in Amsterdam geweest. Als bibliothecaris is het anno 2008 immers hard nodig om (online) een beetje bij te blijven. Vandaar mijn deelname aan het OCN2008 congres, en meteeen ook een dubbelslag om zoveel mogelijk actieve workshops te volgen via de bibliotheek2.0 happening die gelijktijdig liep. Mijn baas kan tevreden zijn : ik heb mijn best gedaan zoveel mogelijk bij te wonen, mee te werken en ik schrijf dit weekend nog een verslagske.
Om 5u15 vertrokken en net op tijd (10u) voor de eerste sessies. En onder het motto "nu we d'r toch zijn" ben ik zelfs 's avonds na de vele sessies, nog even op bezoek geweest in de gloednieuwe openbare bibliotheek van Amsterdam (open tot 22 uur !). Ik heb er zelfs gegeten (en eerlijk : dat was nu ook niet je van het, maar wel goedkoop). Met een collega daarna naar het hotel (Sarphati) getrokken en in de buurt nog even ontspannen op een terrasje bekomen (leuke en gezellige (studenten?)buurt overigens ginder). Mijn stapelbedje was niet alles, maar als je moe genoeg bent... De tweede dag weer maximaal alles gevolgd (en tssdoor getwitterd, delicious bijgewerkt, intss zit ik ook op hyves als veerlet123 enz... Uiteraard ook de IRL ontmoetingen niet vergeten ! Zo kwam ik hardloopster Daniëlle tegen (aka blogpartyned) en vele anderen , Nederlanders vnl :) Networken hoeft niet altijd online te zijn hé :) En met een vleeskroket (!) op een receptie is't ook "hardstikke gezellig".
En heb ik daar gelopen ? Enkel functioneel....

Gisteren ben ik met de Spencers op pad geweest voor een uurke, en de vermoeidheid woog toch door hoor. Vorig jaar deze tijd zat ik trouwens ook in Nederland, op uitnodiging van Mario ben ik toen naar zijn event geweest te Eindhoven. Ik ben enkele weekjes nadien zelfs nog een tweede keer zo ver geweest (Mol toen) voor de webloglopersontmoeting. Dit jaar had ik gehoopt op een fysiek dichtere lokatie, helaas pindakaas, maar 't zal dan voor volgend jaar zijn.. Want dan staat mijn 2de marathon gepland, zijnde de Leiemarathon ! (20 09 2009). Al vele bloggers gaven aan (facebook, blogs, real life) dat ze er bij zullen zijn. Echt leuk ! Merci van te voren ! De Wevelgemnaars zullen 't graag horen :)
EN AAN ALLE IN EINDHOVEN OF ELDERS LOPERS : VEEL SUCCES !

10 opmerkingen:

Ruthje zei

de Leiemarathon is waarschijnlijk wel ongelooflijk mooi, maar 'k heb op een marathon toch liever lekker veel volk en publiek om me heen en dat lijkt me daar niet zo het geval als ik de foto's bekijk. In ieder geval: mooie plannen!

Danniëlle zei

Zo, jij hebt tenminste al een verslag. Ik heb nog niets... En tjee, er was nog iemand eerder op pad als ondergetekende!

Verander je blogparty.com in blogparty.web-log.nl? Helaas is die 1e niet van mij.

Je leest het wel van Eindhoven!

Jogginggirl zei

@Daniëlle is bij deze veranderd, sorry voor de verkeerde url... Was een beetje gehaast slordig dus... @Ruth : Stadslopen hebben idd veel meer volk, vind ik zelf ook wel leuk. Maar om webloglopers samen te zetten is een kleine organisatie dan weer handiger en een marathon voor 15 euro en die super verzorging is ook niet duur hé (vgl met andere marathonprijzen en belabberde zorg ...)
Ik denk overigens dat het best alle 2 kan : vb. in voorjaar massastadsloop te weet ik waar, mss Antwerpen of zo en in najaar een kalmere (of alle weken eentje cf Koen VSTK ?) in een andere streek, vb. West Vlaanderen... Nu ja, ieder zal zijn keuze zelf wel maken, 't is gewoon een aanbod, geen verplichting.

frank spencer zei

We kunnen de Leiemarathon inderdaad best – vrijblijvend - voorstellen als webloglopersmarathon voor het najaar 2009 .
’t is een super organisatie met een indrukwekkende recovery area, mooi parcours en goedkoop.
De echte loper staat hier centraal ipv zijn geldbeugel.
Het staat volgens mij sowieso toch al op de planning van menig weblogloper, waarom het dan zo ver zoeken.
In een grote stadsmarathon loop je immers het risico om elkaar niet eens terug te vinden zoals ik vorige week in Keulen ergens gelezen heb.
En in onze buurt kunnen we nog voor 't één en 't ander extra leuks regelen voor de webloglopers.
Deal ?

Jogginggirl zei

@frank spencer : Ik wil gerust voor de bloggers die afzakken (overigens kan je ook minder dan een marathon lopen, niet iedereen heeft zoveel kilometergoesting) wat extra's voorzien. We hebben nog wel even tijd om 't een of 't ander op poten te zetten. MAW :
It's a deal !
Voor het voorjaar wil ik dan wel afzakken naar de andere kant van 't land, er zal daar ook wel ergens een wedstrijdje zijn waar we met velen kunnen zijn.

Patrick zei

Beste,heb zojuist je blog ontdekt,mooi en ook ik ben voor de minder massale evenementen,ik heb ook geen massa publiek nodig of medesporters,ik loop ook regelmatig langs de leie,aan een tarief van enkele euro's en dat geeft mij evenveel voldoening of meer,dan die gekende wedstrijden waar je al vlug 30€ of meer geeft!
met uitzondering van een stuk of twee,die ik ieder jaar opnieuw wil doen,gezien de sfeer daar!!
mvg
Patrick
http://www.bloggen.be/funrunner

Yves zei

Een mooi doel voor 2009. Veel succes met de voorbereidingen.

Cremke zei

Hij stond al in mijn excelleke te prijken 20092009 (zie ik nu dubbel of doen ze het er om?). Maar als er nog wat blog-dingskes bijkomen, wordt het nog gezelliger. Dus een extra stip er bij in de agenda.

Jogginggirl zei

@cremke 20092009 is idd nen schonene datum ... Tof dat je er ook bij zal zijn : de full one voor u ?
@allen : uiteraard is het voorstel niet ten koste van andere goede intitiatieven en ik begrijp ook wel dat het deze keer voor bvb. Limburgers en Nederland wat verder af is, 't is geen verplichting om erbij te zijn hé ! Deze keer in Oost- naar West-Vlaanderen, uiteraard zijn er ook in Nederland en elders in Vlaanderen leuke lopen, elk doet zijn goesting maar hé.... 'k Verwacht veel volk maar niet dat iedereen kan/wil komen :)

Juie zei

Een vleeskroket en karnemelk zeker? Laten we zeggen dat smaken verschillen :-) Mooie plannen wel voor volgend jaar, je zal er alvast niet de enige blogger zijn zo te horen!