woensdag 15 oktober 2008

Blog action day 2008


Het thema van de blog action day van dit jaar is armoede. Met de huidige economische mindere tijden op de beurs, is er al veel over geld geschreven de voorbije weken. Maar we staan er wellicht te weinig bij stil wat de dure levenskost betekent voor wie in echte armoede leeft. Als je echt elke euro moet plannen, in iedere winkel moet kiezen of dit product wel echt nodig is en hiervoor een andere aankoop moet terugzetten... dat moet vreselijk zijn. Helaas is dit geen ver van mijn bed show voor vele Belgen. En dan te denken dat de (voedsel)prijzen niet direct zullen dalen... Hmm, aandelen zorgen hebben deze niet hoor.
Vorige jaren ging ik speciaal naar de Delhaize rond deze periode (en ja ook ten tijde van de smurfen maakte ik een ommetje) omwille van hun actie voor de voedselbank. Vorig jaar heb ik een medewerker ontmoet die me hun werking uitlegde. Die vrijwilligers hebben hun hart op de juiste plek ! Via de melk en meeloverschotten krijgen deze mensen soms wat bloem, melk, pasta, rijst... Dus stopte ik koekjes, chocolade, diverse groenten, sausen in bokaal .. in mijn pakket. Kwestie van die producten te schenken die ze normaal gezien moeten schrappen.
Dit jaar is de actie een beetje anders. In plaats van alle producten in te zamelen, centraal te stockeren en dan opnieuw te verdelen, wordt nu met voedselbonnen gewerkt. Hopelijk maken velen een gezin blij met zo'n bon ! Een ontbijt kost 1.5 euro, een warm maal 3 euro en voor 6 euro schenk je 3 maaltijden. De actie loopt van 15 oktober tot 22 oktober. Men zegge het voort....
Meer uitleg hoe het werkt is hier te vinden.

4 opmerkingen:

Geert zei

Zo, kom ook maar eens op jouw weblog kijken. Wat is het toch oneerlijk verdeeld in de wereld en dan hoef je niet eens zover uit de buurt te gaan. Hopelijk zullen we elkaar nog vaker tegenkomen op elkaars weblog.

Danniëlle zei

En in Nederland hebben we dan nog dit soort programma's...

http://tinyurl.com/3nuhok

marathonmanneke zei

Het is zeker niet eerlijk verdeeld deze wereld ! Zoveel mensen die zonder werk zitten en dan vernemen dat er nog 70.000 werklozen gaan bijkomen in 2009 .
De andere kant van de medaile , er staan nog 20.000 jobs open bij de vdab.
Wij vragen al bijna 1 jaar een winkelmeisje , met een goed loon . Ze moet enkel de zaterdag voormiddag werken van het weekeinde en 4 voormiddagen van de week . Dus toch goed voor 30 uur . Is dit dan zo onaantrekkelijk dat ze liever gaan bedelen ?
Ik weet wel dat dit niet helemaal éérlijk is tegenover iedereen , maar de vraag reist toch telkens door mijn hoofd als we echt in de chit zitten in de winkel !

Patrick zei

Dit zijn inderdaad schrijnende zaken die in ons Belgielandje nog steeds kunnen,terwijl er met miljarden euro's gegooid wordt om de aandeelhouders van die grote banken,te sussen!!!!!!!!