zaterdag 17 mei 2008

What a night ! (Sint- Rembertcorrida deel 2)


Intussen zijn we een uur of 24 na de feiten, maar 't goed gevoel is blijven hangen. Voor hen die geen zin hebben in het lezen van een lange post : u was gewaarschuwd... Voor de luie lezers : er staat een samenvatting onderaan...

Zoals op menig blogje al te lezen was, ben ik gisteren met nog 2 van de vele aanwezige leden van den Joggingclub Wevelgem (zijnde Inge zonder en Frank Spencer met blog) naar Torhout getrokken voor de Sint-Rembertcorrida. Deze corrida is eigenlijk omgedoopt tot officieus wereldkampioenschap weblogleffeloop en zal volgend jaar op vrijdag 15 mei 2009 als RENO-Rembertcorrida door het leven zal gaan. Merk op dat RENO een onderdeel van KATHO is en ik daar grote hopen smeergeld ontvang ;)...

Enfin, we vreesden al de start te missen door een knaller van een botsing tussen 2 vrachtwagens onderweg. De politie, uw sportvriend, liet gelukkig al die lopersauto's passeren waardoor de cardiotraining beperkt bleef... Soit, Koen and the gang waren al ter plekke en de lol zat er meteen in (ik vermoed toen nog zonder Leffe's...).
Tijdens de wedstrijd kwam Etienne, gelukkig zonder hond ditmaal, me na een 3 tal kilometer vergezellen. Vooraf had hij aangegeven dat hij rond de 50-52 minuten wou lopen. Ikzelf was van plan rustig te starten en dan wel te zien of het lukte te verdapperen. Het moment dat hij me bijbeende concludeerde ik als: "dedju ik ben te snel gestart". Maar toen het me nog lukte om even bij te kletsen en zijn tempo te volgen dacht ik : "waarom niet even proberen mee te gaan ?". Aan kilometer zes besefte ik plots dat we tegen de 12 per uur liepen en durfde ik mijn haas niet langer te houden. Ik stopte bij de waterbevoorrading en liep hem gaan. Gelukkig kwam het water deze keer voornamelijk op de goede plek terecht en kon ik sebiet weer verder. (Note to self : leer eens drinken al lopend)... Na de vaststelling dat ik plus 11 per uur aan 't lopen was en 't maar 4 km meer was, dacht ik allee toch nog op weg naar een PR (dat op 55 stond). En dus probeerde ik dat tempo nog even aan te houden. De eindtijd van 52.28 zegt genoeg. Mijn gewoonlijke slakkengang beschikt blijkbaar nog over nen turboknop.
Bij aankomst ontzettend veel glunderende gezichten ! Zowat alle bloggers liepen een scherpe tijd en waren in form. Het gezellig samenzijn in De Mast werd grotendeels gesponsord door Koen Vansteenkiste, waarvoor onze dank... De suggestie om volgend jaar een tent te zetten om te kunnen overnachten, zou u nog een paar Leffe's extra kosten. Die gouden drank lust ik namelijk ook wel, maar de afstand naar huis is zowaar gelijk aan een marathon, waardoor ik niet anders kon dan Bobben ... Maar de sfeer en ambiance waren zo goed dat ook de "sisters in crime NA" ook in form waren, nietwaar Katrien ?
Tegen middernacht was de zaal bijna leeg en was al duidelijk dat de bloggers het Leffeklassement ruimschoots gewonnen hadden. Tijd om huiswaarts te keren. De oprit naar de E403 was nog steeds niet vrij, zodat GPS Spencer voor de lokale omleiding mocht zorgen. Ons navigatietalent zal wellicht weinig prijzen halen, want we belandden in Veldegem, Zedelgem... alvorens de autostrade op te rijden. Noem het anders een voorverkenning voor de nacht van Vlaanderen....
Bij thuiskomst had Roeland, die solidair thuis een Leffe gedronken had in plaats van zijn vrouwtje, mijn snelheid (11.44 per uur) als screensaver op de PC gezet. Lief hé !

Deze morgen nikske stijf (wat vorig jaar wel wat anders was), vanavond voor 't eerst in weken weer eens een uurke gaan zwemmen met de Dolfijnen en morgen ga ik met Betty Spencer op pad voor haar 32 km loop. Ik loop daar maar een stukske van hoor, en 't zal op mijn normale tempo van 9 per uur zijn. Enfin : mijn kwebbelgehalte kan nog van pas komen... Mogelijks morgen genoeg stof om een lang bericht te posten, maar 'k zal 't jullie, arme lezerkes, niet aandoen :). Bovendien is er de duathlon te Wevelgem, waar een neefje van Roeland en ook veel zwem- en loopclubleden aan deelnemen. Deze keer ga ik aan den andere kant van de nadars staan. Voor de rest zal 't nog een beetje verder werken zijn voor 't werk, gezien ik donderdag voor docenten bijscholing mag geven, en ik tijdens mijn uren geen tijd heb om er eens deftig een cursus voor te maken. 'k Zal mijn vingertrainingen (tokkelen, muisklikken...) dus nog een beetje verder opdrijven.

Tot slot van dit "berichtje" nog even dat zintuiglijke stokske, gekregen door Homer (note : ik ben niet zo zot van kettingbrieven) invullen.
3 favoriete neusprikkels : eigengemaakte taart vers uit den oven, Roeland die alleen wat Axe draagt, en dan al lopend : gras na een fikse regenbui
3 favoriete smaakprikkels : een beetje zoals bij Julie : moeilijk te beperken tot 3 maar laten we 't samenbrengen onder desserts en blonde Leffe
3 gehoorfavorieten : zachte (niet te hoge) tonen, Yevgueni's Robbie, Est miskien van het Zesde metaal (u kunt er trouwens ook hier voor stemmen elke dag). Deze laatse 2 zijn nog schoolgenoten van het Sint-Aloysiuscollege te Menen en sympathieke gasten.
3 gezichtsfavorieten : Lien, Fran en Niels , die een weerpiegeling zijn van hun genetische verwekker
3 favoriete tactiele prikkels : 't begint met een R en eindigt op land...

En nu even denken aan wie het stokske door te geven. Gezien Frank Spencer het ook ontvangen heeft, zullen de Westvlamingen voor de hand liggen, dus ga ik naar de verst afgelegen bloggers : Mario en Peggy.

En nu de samenvatting voor wie bovenstaande echt niet zag zitten te lezen : Torhout was de max met een knaller van een PR (2 min en 31 sec. er af), veel bloggers en vooral veel fun. CU all on friday 15 mei 2009 aan den toog van sportzaal De Mast....

13 opmerkingen:

Homer zei

Nogmaals, buitengewoon gelopen Veerle! En bedankt om die rotstok met veel plezier aan te nemen!!

frank spencer zei

Spencers navigatietalent ... euh ?
Oeps ... gelukkig voor jou had je tijdig door dat ik je eigenlijk naar Mol aan het navigeren was :-)

ps : knap verslag van een leuke avond !

Nico zei

15 mei 2009 staat reeds in de agenda :-)

roadrunnerke zei

sterk gelopen , jezelf niet onderschatten hé , traagste blogger aan 11.44km/h ?

marathonmanneke zei

Prachtig verslag ! Daar in ht verre vlaanderen kent men er wat van , om de brouwerij van Leffe's blond te sponseren . Ik ( peggy ) ben daar niet zo zot van . Maar met ne goeie kriek van lindemans kan je me nog uren zoet houden .
bedankt voor het stokje . Ik hoop je ooit ergens te ontmoeten . Waarschijnlijk op de weblogwandeling was je er wel , maar ik kan je me niet meer voor ogen halen ! Sorry ! zeker je voorstellen de volgende keer !!

marathonmanneke zei

Vorig verslag je was van ons peggy maar met de verkeerde identiteit op de computer . Ik ken je dus wel en wil je ook vooral bedanken voor het stokje . Je lopen gaat precies zeer vlot , en het is een leuke boel daar achter die leffe's . Ik lust dat wel , maar verkies ook de kriek !

RunningRonald zei

altijd leuk zo'n loop met vele bloggers! Goed gelopen Veerle!!

http://paardterugopstal.skynetblogs.be zei

Mag van mij elke week!!!! TOT DE MC BRIDE !!!!!!!!!!!!!ik kijk er al naar uit ;-)

RunSwimGirl zei

amai, je bent aan het knallen. je maakt wel zeer snel progressie nietwaar.
't ziet er schitterend uit voor McBride.

appelsientje zei

Dag Veerle, tof verslagje!
't was inderdaad een hele leuke avond.Groetjes en tot binnenkort bij Mc Bride! Ik denk dat we dan veel in mekaars buurt zullen lopen..

Julie zei

Hèhè, schitterend verslag en dat stokske - hoewel zeer irritant wanneer je het in de schoot geworpen krijgt - is wel leuk om zo de bloggers eens op een andere manier te leren kennen! Schitternde samenvatting op het einde, ik had het niet beter kunnen synthetiseren!

Leen zei

gefeliciteerd, straffe madam !
ben danig onder de indruk ...
groetjes uit de Kempen,
Leen

Ruthje zei

merci voor de samenvatting op 't einde, hihi. Dikke proficiat met je knaller van een PR Veerle, héél knap gelopen!!