dinsdag 20 mei 2008

Mail eens verstandig aub !!!!!!

In zowat 10 minuten kreeg ik hier van 3 mensen hetzelfde bericht om een mail door te sturen naar gans mijn adresboek. Ik zou er zelfs 10.000 euro van Bill Gates door ontvangen enz.... En dit komt dan van volwassen mensen ! Komaan zeg, denk eens na voor je mensen uit je adresboek hiermee lastig valt !

Ten eerste kun je al deze hoaxen makkelijk checken op het net (voor wie nog nooit van het BIPT of het bestaan van online antivirusprogramma's gehoord heeft : zelfs in google kun je allerlei waarschuwingen vinden,....)

Ten tweede kan 'het internet' u moeilijk betalen en zal niemand onder u zijn rekeningnummer bij den Bill Gates persoonlijk onder de favorieten staan wellicht...

Ten derde geloofde je dit wellicht toch niet, maar dacht je : "Ba ja, even doorsturen kan geen kwaad zeker?"
WRONG !!! Zo'n ondoordachte acties komt je eigen imago niet te goed, maar da's mijn probleem niet.
Waar ik wel tegen wil reageren, is het zomaar bij wildvreemden te grabbel gooien van mijn mailadres. (Want door al die forwards komen 1000'en mailadressen bij allerlei mensen terecht). En ik heb al spam genoeg! (Er zijn nu eenmaal ook lui met minder goede bedoelingen).

Dus mensen : nee, u hoeft me echt geen hoaxen meer te sturen, en als er al eens een mail is die u echt in groep wil versturen, denk dan even of de groepsleden mekaars mailadres allemaal individueel al kennen. Zo neen : gebruik dan aub die BCC knop, hij is ervoor gemaakt !

16 opmerkingen:

Danniëlle zei

Hulde voor deze post! Ik ben inmiddels al zover dat ik deze mailtjes ongelezen weggooi...

RunSwimGirl zei

ik ben niet echt fan van die dingen...
en mijn zoon van 14 zegt ook al grrrrrrrr als hij (heel veel) dergelijke mails krijgt...
DELETE niewaar

Gert zei

Ik versta je onvrede, maar je gaat er nu wel vanuit dat iedereen dezelfde kennis heeft als jij met emails en internet. Ik denk dat je verbaasd zou zijn hoeveel mensen, en dan zeker en vast volwassenen, deze kennis niet hebben. Dit feit mag je wel niet over het hoofd zien vrees ik. Ik delete ze gewoon als ik ze niet wil lezen. Doorsturen doe ik niet.

Jogginggirl zei

@allen : dat zonder kennis doorsturen is nu net mijn punt :

ikzelf zal de mails wel deleten, maar ondertussen is mijn mailadres kettingsgewijs al in handen van god en klein pierke... En daarom deze post met de uitleg waarom ...

Spam vermijden is beter dan je mailbox vol zever zien staan ... De tijd dat we nog oprecht blij waren dat er eens een berichtje in onzen mailbox kwam, is intussen al een jaar of 15 passé bij mij. (damn ik word oud)

Homer zei

En ik maar wachten op die stortingen van Bill... Had al bijna mijn job opgegeven. Die e-mail kwam toch van een echte advocaat!!??
Homer, the SPAMFIGHTER!
(ik ga nu verder de Viagra-promoties uitpluizen).

Vince zei

SChitterend bericht.. ik wordt ook gek van zulke mails in mijn mailbox.. dan nog te zwijgen van die "vriendschapsbrieven", of "tantra"s (= stuur dit bericht naar al uw vrienden en binnen x-aantal dagen vindt u het ultieme geluk)..ja zal wel..

Betty zei

Jaja, sommige mensen geloven blijkbaar nog in Sinterklaas. Gewoon deleten die rotzooi, maar ondertussen is het kwaad al geschied en zit je emailadres al ik weet niet waar.
Jammer dat we zondag niet samen kunnen gaan lopen, ik heb weeral materie om een dertigtal km vol te babbelen..))

Byrntie zei

voorstel van oplossing, maak een nieuw mailadres a la jog@inggi.rl

RunningRonald zei

zo is het en niet anders!! Verzenders van dit soort onzin zorgen er voor dat de stroom van SPAM alleen nog maar groter wordt.

Vaak staat tussen alle adressen het emailadres van een professionele spammer waarmee het leed, door één enkele forwarder, al geschiedt is.

Kortom: NOOIT dit soort berichten doorsturen

invormTinneke zei

Denk je echt dat mensen deze zever bewust doorsturen? Ik denk soms dat als je dit opent het als een soort virus naar heel je adresboek gemaild word... het is maar een vermoede... ik stuur zoiets in elk geval niet door... allemaal van die zevermails. Dus ik begrijp wat je bedoeld.

Jogginggirl, ik wou je even bedanken voor je reactie op mijn blogje...kreeg er net wel een beetje kippenvel van en een krob in mijn keel of zo iets... de webloglopers geven me veel moed en jij bent daar zeker 1 van! MERCI!

Bjorn Paree zei

eh.... nee geloof niet dat ik U ooit een rare mail zoals beschreven heb doorgestuurd ;-)

Julie zei

yes! goed gezegd!

Jan Schockaert zei

Groot gelijk heb je Veerle!

http://paardterugopstal.skynetblogs.be zei

We gaan er zondag een over "koetten" op de Mc Bride ;-) smeer moa je billen in met faktor 10 !!

Streverke zei

email. wa is da??? Kunde daar internetbrood mee bakken?

Anoniem zei

http://site.ru - [url=http://site.ru]site[/url] site
site