maandag 1 oktober 2007

Veel ezels in West-Vlaanderen

Een rappe kijk op de Rapper dan een ezel site en reeds 719 voorinschrijvingen staan te blinken. Een van die ezels ben ikzelf... Ik had niet zo goed gekeken naar de uitslagen van voorgaande jaren en ben voortgegaan op de massa deelnemers... Helaas loopt er maar een enkeling langer dan 2 uur... Ik weet wie keiveel plaats zal hebben in haar laatste rondje... Tenzij de supporters met zijn allen over het parcours beginnen te lopen en ik moet knokken om erdoor te kunnen... Enfin, vrijdag zal ik in elk geval nog eens lopen... De voorbije tijd is 't immers niet veel soeps. Na een lange rustpauze na de marathon ben ik niet echt herbegonnen. Waarom ik dan een 21 km loop ? Tja, in de hoop te trainen zeker ? En gezien de basisconditie er zou moeten zijn loop ik alweer een pr ! (Idd : weeral een eerste keer...)
Tot in Kuurne voor de lotgenoten ezels...

19 opmerkingen:

http://paardterugopstal.skynetblogs.be zei

Ik probeer te komen HOPELIJK herken je mij ;-)))) ga bij de start komen want anders neem ik weer een risico (grapje) veel sukses !!wordt er gegokt ???? ;-)))

Jogginggirl zei

ha Katrien,

ik neem alvast je prijs mee, en idd beter vooraf te geven zeker ? zie dat ik midden in de nacht toekom...

Rinus. zei

Prima idee die ezelen wedstrijd.
En doe maar rustig aan hoor!, de marathon is niet niks.
Groet Rinus.

betty spencer zei

Dit jaar zullen er minstens 250 lopers meer aan de start komen dan vorig jaar dus reken er maar op dat er daarbij een pak lopers zoals jij en ik zullen zitten. En normaal zal jij op je best zijn: 3 weken na de marathon.
Voor wat ons Marie (turnles) betreft: op ons weekend heeft ze terug haar kunsten getoond: met een go-car met 5 man (kinderen) over kop gegaan; gevolg: haar onlangs geteisterde gewrichtsband is er terug erg aan toe. Dus waarschijnlijk geen turnen meer voor Marie (voorlopig).

Melanie zei

Je zal niet de enige zijn hoor die er meer dan 2 uur over doet. Het is ook mijn eerste halve marathon. Ik hoop onder de 2 uur te eindigen maar na een weekje ziek zijn zit dat er niet meer in vrees ik. Veel succes zondag!

Muriel zei

Niks van die tijd aantrekken hoor! Ik zal in Eindhoven ook niet binnen de 2u aankomen. Geniet vooral van je wedstrijd en na die mooie marathon had je zeker wat rust verdiend!

frank spencer zei

@ Melanie :
als jij op zondag loopt gaat zelfs de laatste al binnen zijn :-).
Ik zou toch verkiezen om vrijdagavond rond 19u30 te starten

geert zei

veel ezels?? ge moest bij mij op den bureau eens komen kijken ..

Julie zei

ia ia.... 't is dan wel een schattig en lief ezeltje he ;-) Veel plezier vrijdagavond. Chique zenne, amper bekomen van een marathon en alweer op pad. Je bent in topconditie precies!

Steven Trimmer zei

Dag Jogginggirl,

Een reactie bij onze dierbare Frank Spencer noopt me toch even om hier te reageren ("..en aangezien de trimmers enkel snelle lopers belangrijk vinden...").
Zou u me eens deftig kunnen staven vanwaar deze bewering komt, want :

1) Wij zijn een recreatieve joggingclub (niet-aangesloten)
2) Op woensdag en zondag wordt een eerste ronde altijd gemeenschappelijk gelopen, maw het tempo van de "traagste" bepaalt het tempo van de groep
3) Op maandag is er om 18u30 een specifieke training voor start-to-runners

Fun is bij ons net iets belangrijker dan snelheid.

Ik kan u trouwens ook meedelen dat rapper dan een ezel volledig losstaat van de gavertrimmers (wij zijn een Harelbeekse loopclub die graag deelnemen aan een organisatie van onze collega's uit Kuurne).

U zou best eens een training komen meevolgen ipv ongeïnspireerd en met afgunstige toon dergelijke commentaar te schrijven...

http://paardterugopstal.skynetblogs.be zei

Midden in de nacht ??? zeg tis lopen é kind, geen kroegentocht ! maar tis vriendelijk , normaal lukt het nog altijd om te komen ,maar dat kan hier rap veranderen (kids) als je mij verstaat Greeeetz ps in het vervolg opletten wat je schrijft hé want ,je hebt mensen die rap op hun "loopsloefkes" getrapt zijn ...foei ,"persvrijheid" kent men niet hi hi ;))))))

Jogginggirl zei

Oei Steven,
was al lachend bedoeld hoor. Ik dacht Rony herkend te hebben op de foto, vandaar ik dacht dat jullie mee organiseren.
De loopsnelheid van een gavertrimmer (tgo mijn traagheid, niet tgo die 2u 4 minuten tijd) is gemiddeld veel sneller dan de mijne, vandaar ...
Idd ik zou het sneller willen, maar dit doet niks af van de inzet van jullie club ! Sorry als 't negatief overkwam !

frank spencer zei

Oei, oei, Steven en Jogginggirl,
Er werd hier blijkbaar op lange tenen getrapt (cfr.de “gepikeerde reaktie”).
Aangezien ik jullie beiden persoonlijk ken – en niet alleen via de blogjes – kan ik alleen maar stellen dat jullie elkaar ongetwijfeld misbegrepen hebben.
Trouwens, reakties geven op een blogje is meestal een momentopname en de woordkeuze is niet elke keer even makkelijk.
De tijd ontbreekt meestal om woorden in een apothekersschaaltje af te wegen.
Voor alle duidelijkheid, negatieve kritiek is zeker welkom op een blog - het moet niet altijd in de “waauw-sfeer en goe bezig-stijl zijn” – dat maakt bloggen precies zo boeiend.
Steven, de reakties van Jogginggirl zijn steeds ludiek en met een kwinkslag – en zeker niet kwetsend bedoeld.
Feit is dat op de website van de Gavertrimmers (cfr. Forum) – waar Jogginggirl wellicht haar info haalt – het accènt meestal ligt op het competitieve en eindtijden.
Sommigen leggen elkaar daar ook – ludiek – het vuur aan de schenen.
Vrijdagavond in “Rapper dan een Ezel” is er een onderlinge concurrentie – wie eindigt voor wie - bij enkele Gavertrimmers, waarbij men elkaar steeds opjut, soms op het randje.
Achteraf wordt de strijdbijl dan begraven om terug samen een pint te drinken.
De Gavertrimmers hebben uiteraard ook tragere en recreatieve lopers – waar ik mezelf voor alle duidelijkheid ook bijreken – maar deze doen gewoon amper mee aan wedstrijden.
Vandaar de verwarring :
Feit is, of je nu 2u04’ of 1u22’ loopt, beide prestaties zijn minstens even waardevol.
By the way, veel sukses morgenavond !!!

Ps : word ik nu genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede :-) ?

Yves zei

Veel succes in elk geval morgen. En als er al 719 voorinschrijvingen zijn zal je zeker niet alleen lopen denk ik.

Steven Trimmer zei

Gepikeerd ? Lange tenen ? Op de loopsloefkes getrapt (cfr.dat paard op stal)? Helemaal niet ! Negatieve kritiek mag, maar ze mag niet onterecht zijn.
Als ik hier zou schrijven dat ik alle bloggers maar leeghoofden en kuddedieren vind, zouden er ook reageren. Is het omdat ze dan op hun "loopsloefkes" getrapt zijn (cfr. nogmaals dat paard)? Nee, omdat onterecht geschreven zaken een rechtzetting vragen, waarbij ikzelf dit kader in mijn "persvrijheid" (cfr nogmaals dat -sorry voor het woord- stom paard)

Steven Trimmer zei

Hopelijk is dat paard ook niet op zijn "loopsloefkes" getrapt...

Rony zei

@Jogginggirl: In 2006 was de laatste loper binnen in 2u25
Ik wil nu niet zeggen dat we gaan wachten tot middernacht op de laatste lopers maar lopers die de 2u niet halen moeten niet onmiddellijk panikeren...
De aankomst blijft aanzienlijk langer dan 2u open en we hebben nog steed handdoeken genoeg zelf al komen er nog 100 daginschrijvingen bij.
Alvast veel succes morgen !

Jogginggirl zei

Kijk eens aan, de (mede ?)organisator bedient zelfs de trage recreanten op zijn wenken ... En behalve wat extra mailkes heb ik alvast ook zekerheid op een handdoek bereikt !
(Oeps, eerst nog arriveren of course)
Als er meer dan 1000 arriveren en toch nog schaarste zou zijn, heeft Steven me zelfs al zijn handdoek beloofd !
En nu resten er nog enkele minuten werelddierendag, 't ezelbeestje had alvast veel aandacht vandaag ;)

Petra zei

Ha Jogginggirl! Gefelciteerd met je PR op de halve. Hartstikke mooi gedaan.
Ik zag je vraag over Eindhoven en volgens mij kun je je daar ter plekke nog wel inschrijven. Dus neem de loopschoentjes maar mee en tot in Eindhoven!