woensdag 24 januari 2007

To snow or not to snow...

Een ochtendje ten huize Jogging... Joelende kids : het sneeuwt ! En inderdaad, een ietsiepietsie sneeuw te zien... De kinderen wilden al meteen naar zolder om skipak en sneeuwlaarzen. Helaas moesten ze eerst naar school... Eenmaal in school was 't al gedaan met sneeuwen... En niks bleef liggen.... Ontgoocheling alom, vooral omdat het een kwartierke verder wel sneeuwde ! Op het middagnieuws en op Koen zijn site waren ook sneeuw te bewonderen... Niet zo veel als bij Geert, maar toch....
Volgend berichtje plukte ik van de vrt nieuwssite :
Midden-Europa kreunt onder de winterkou
wo 24/01/07 - Na een opvallend zacht begin van de winter trekt sinds gisterenmiddag een hevige sneeuwbui over Midden-Europa. De zware winterse neerslag zorgt voor chaos op luchthavens, geblokkeerde snelwegen en immense stroompannes.
In Frankrijk braken verschillende elektriciteitsleidingen onder het gewicht van de sneeuw, waardoor minstens 100.000 gezinnen zonder stroom kwamen te zitten. De elektriciteitsmaatschappij kan de leidingen voorlopig niet herstellen omdat de weersomstandigheden te slecht zijn.
Op de autoweg Parijs-Lyon zaten 6.000 automobilisten vast. Ze moesten de nacht doorbrengen in inderhaast ingerichte opvangcentra in scholen en gemeentezalen. Onder hen waren heel wat vakantiegangers die terugkeerden uit ski-oorden waar ze tot nu toe niet veel sneeuw hadden gezien.

Je zal dan maar net wezen skie├źn zijn, zonder sneeuw, en dan niet thuis geraken door de sneeuw !

3 opmerkingen:

Koen zei

En de sneeuw ligt hier nog altijd zenne ... stop de slee maar in de wagen !!!

martine zei

laat de sneeuw maar komen!!!

geert zei

ik wilde eigenlijk een beetje meebrengen, maar 't was gesmolten tegen da'k op de luchthaven was en je mag tegenwoordig niks vloeibaars mee meenemen!