woensdag 3 december 2008

Leven met BV's

Amaai, kindjes laten deelnemen aan een spelletje reikt blijkbaar ver. En wie allemaal naar ketnet kijkt even voor 6 zeg ! Maar streaming video toepassing bij ketnet ('t is een openbare zender : GRATIS)zorgt ervoor dat er ook online kijken mogelijk is (anytime dus)! Even een legaal linkje ... Tipje : op het trefwoord ketnetkickspel klikken, geeft een reeks afleveringen, onze meisjes zitten in week 3 en komen later nog ook nog aan bod (ik vermoed in de kerstvakantie).

Gelukkig zijn hun kapsones of sterallures onbestaande en is samenleven met BV's geen opgave :)

Op loopgebied is het 'onderhouden van minimale conditie' zowaar het enige dat ik nastreef. Intussen kreeg ik ook mijn rapport van mensana. (Een maandje geleden werd ik op het werk getest). Mijn overslagpols bedraagt 178 en mijn uithouding en opbouw (basisconditie) is goed. Voor een marathon zijn vooral duurlopen (meer kilometers) echt van belang, voor de rest ben ik gezond. Het begeleidende schema voor de marathon ziet er evenwichtig uit, goed doenbaar. 'k Zie het zitten, maar Rotterdam lijkt de laatste weken niet echt haalbaar. Drukte op het werk zorgt voor (mentale) vermoeidheid. Enfin, volgens Mensana zou ik kerngezond zijn.

Alhoewel...

Het rode kruis had mijn bloed onderzocht een week of 2 geleden (bloedgift te Wevelgem). Vorige week dinsdag kreeg ik een brief om te melden dat mijn ijzergehalte (hemoglobine)te laag stond (118 ipv de minimum 120) en dat ik dus niet in aanmerking kwam om bloed te geven. Op woensdag kreeg ik van een andere dokter van datzelfde bureau een 2de brief waarin stond dat ik geschikt was, en me mocht aanmelden als bloeddonor, met donorkaart en al ingesloten. Een telefoontje naar 't bureau in Brugge (een derde dokter dus) maakte me niet echt wijzer. Tja, dan maar even de huisarts bloed laten afnemen en die ijzerbepaling dan meenemen naar een bloedcollecte. Pff, mensen helpen kan toch soms ingewikkeld zijn he...

11 opmerkingen:

tiny zei

Dat is niet de eerste en zal ook wel niet de laatste keer zijn dat een bloedafname dienst aanmerkingen heeft op het HB-gehalte van een duursporter. In de meeste gevallen niks mis mee!! Je merkt het al aan de 3 verschillende opinies!

Wendy zei

Ik heb dat ook al in verschillende boeken tegengekomen dat duursporters een vrij laag ijzergehalte hebben en dat daar niets mis mee is. Ik ga straks eens kijken naar jou bv's hoor, ben benieuwd!

Julie zei

Ijzertekort lijkt iets typisch te zijn voor lopers (sporters), 'k had er begin dit jaar ook last van. Konijn beginnen spelen Veerle, en veel spinazie eten :-) Rotterdam komt zeker in orde hoor, 't is nog maar december en twee weken geleden liep je nog 18km alsof het niets was. Een marathon is er maar 24 bij... peanuts :-)

Homer zei

Heb de nieuwe BV's nog niet gezien. Zal straks eens even gaan surfen...

frank spencer zei

De BV's hebben dat prima gedaan.
En ik heb de mama elke avond "Woehoe" horen schreeuwen na de voorstelling van Lien en Fran.

Op naar de finale.

Jammer van Rotterdam '09.
't is nog vier maanden.
Lopen is een valabele remedie tegen mentale vermoeidheid.

Jogginggirl zei

@frank de ouders waren niet toegelaten in de studio, dus die woehoe zal je wel gedroomd hebben :)
En met kerst heb ik vakantie, dus even de batterijtjes herladen zal mss nieuwe energie opleveren ???

Bart zei

Das nu net het enige dat ik heb dat goed is, dat ijzer altijd zeer hoog en ijzerreserves altijd rond de 450,je het zeker zoals je zegt mensen helpen is soms ingewikkeld

INvormTinneke zei

als diëtiste wil ik je toch ff waarschuwen Veerle. Als je echt veel ijzer tekort krijgt (en die kans is vrij groot als je bloed gaat geven terwijl je ijzer nu al aan de lage kant is) ga je jezelf echt niet meer fit voelen en vaak en snel moe zijn. Ook voor het sporten is ijzer belangrijk. Het vervoert zuurstof naar je spiertjes en voer afvalstoffen af. Heel belangrijk dus voor een sporter. (maar voor iedereen hoor)
Als ik jou was zou ik voor de zekerheid een keertje overslagen. Is maar een adviesje hoor.

Groetjes

http://paardterugopstal.skynetblogs.be zei

Ik zou effe passen , ik zelf kamp ook met ijzer tekort , ik blijf er doornemen gans het jaar door ,verzorg jezelf goed !

anita zei

Niet leuk om te horen dat je ijzer niet goed staat en dan nog als je bloed wil geven.

geert zei

tuurlijk hebben die kids geen kapsones: zij leven onder 1 dak met een BVB! (bekende vrouwelijke blogger)
Betreffende dat ijzer: volg de goeie raad van Tinneke maar op ... zij is een vrouw en heeft dus altijd gelijk, maar deze keer toch iets meer dan anders ;-)