woensdag 10 december 2008

Blogkermis - Laten we eens opvallen


Nu de dagen op zijn kortste beginnen te komen, hebben we statistisch gezien meer kans om in het donker te lopen dan met daglicht. En zoals vele andere mensen vallen mijn uren daglicht voor de moment grotendeels binnen de werkuren, waardoor ik dus in het donker moet gaan lopen. Beweren dat ik graag opval klinkt raar, maar qua zichtbaarheid in het verkeer is 't wel nodig !
Neen, ik zal geen (dokter)Beaucourt-ke afsteken of niet verlichte lopers aangeven aan de politie of zo... maar toch...
Marathon Geert beschreef het net op zijn blog, en we weten het allemaal wel maar denken er mss niet genoeg bij na. Maar alle schema's ten spijt, tegen een auto zal je toch niet winnen....
DUUUUUUUUUS ..... BE VISIBLE !!!!

12 opmerkingen:

geert zei

Jij, ik & fluo: 1 strijd!!
Komaan kameraden ... fluo revolution!

RunningRonald zei

goed zo!! er lopen te veel lopers zonder vestje!! echt gevaarlijk

Bart zei

Dat is nu iets wat ik zo graag doe lopen in het donker maar altijd goed zichtbaar voor het verkeer.

wendy zei

Inderdaad, heb vrijdag nog 2 lopers gezien in het pikkedonker, in donkere kledij zonder ook maar iets van verlichting! Ikzelf loop met een flikkerlicht, een hesje en twee reflecterende strips, ik let er ook altijd op dat mijn kleging ook nog reflecteerd. En dan moet je nog lopen met de gedachte dat de auto's je misschien niet zien. Pfff, hopelijk is het snel terug lente!!! :-D

Tiny zei

Draag niet alleen een fluo-vest maar om beide armen knipperende Led-verlichtingslampjes. Geheel in de stijl van het kerstseizoen;-)Stelregel bij ons met de groep geen vest geen loop.

Homer zei

Ik loop in deze tijd van't jaar zelfs overdag met fluo. Je valt gewoon beter op... ook overdag. Bovendien geeft zo'n vestje zelfs nog extra bescherming tegen de koude wind.
's avonds ben ik een lopende kerstboom...

rinus zei

Inderdaad lekker verlicht onderweg en zichtbaar zijn is alles!.
Groet Rinus.

kj zei

ge kunt natuurlijk ook zo'n fietsenlampje aan je vestje hangen hé

Danniëlle zei

Gelijk heb je maar ik heb zelf een hekel aan die lichtgevende vestjes. Ik heb een lichtgevend Brooks wind/regenjasje in bestelling.

Cremke zei

Tegen mij komen ze zeggen dat ze een lopende kerstboom tegen gekomen zijn. Als ik dan vraag waar en wanneer dat was, dan blijkt dat ik het was.

Yves zei

Lichtje heb ik helaas (nog) niet. Maar mijn fluo vest heb ik zeker altijd aan in deze donkere dagen. Sommigen vinden zelfs dit niet nodig.

marc zei

Tijdens de Roparun halen ze je er tussenuit als je enkel een fluovestje aanhebt. Daar ben je verplicht van goed zichtbaar te zijn en gelijk hebben ze.