maandag 2 juni 2008

Even tussendoor

Voor de moment heb ik net iets te kort aan vrije tijd om een lang verslag neer te pennen, maar om u niet ongerust te maken : nee ik ben niet kapot / geblesseerd na Mc Bride, en ja ik heb 'm uitgelopen. Door het gebrek aan training (na het weekend van Torhout slecht 1 keertje een kleine 10 km gaan lopen) heb ik me niet aan een Pr gewaagd.
Met de joggingclub Wevelgem ben ik in een groepje van iets boven de 10 per uur gaan lopen. Alleen is maar alleen en 2 uur zwijgen is doodsaai ;) Na 16 km werd de groep dan in stukken getrokken. Het snelste tempo van boven de 12 per uur heb ik niet eens geprobeerd, ik ben vanaf toen iets boven de 11 per uur gaan lopen en vond dat al welletjes. Geen risico op blessures voor mij dus. Uiteindelijk ben ik netto op 2 u en een klakske beland (officieel 2 u en 2 minuten, maar bij de start wist ik niet eens welke richten we uit zouden gaan, ik was nog in de ander richting aan het wandelen. Daardoor zal het wel een minuut of 3 geduurd hebben voor ik als 1000ste loper (want 1027 deelnemers en redelijk laatste gestart) over de chiploze start kwam.)
Nu ja, 'k ging toch niet voor een Pr, dus die paar minuten maken helemaal niks uit.
Na maanden van 75 tot 100 km (in vergelijking met de vorige 1/2 marathon waar ik 265 km per maand had) is het verval dus niet zo groot : een kleine 2 minuutjes. Voor mij zal het aantal kilometers uiteindelijk niet zo'n grote rol spelen, in bende samen lopen doet me vergeten dat het lastig kan zijn zeker ?
Enfin, de ingeschreven wedstrijden voor 2008 zitten er voorlopig op. Wellicht loop ik op 29 juni nog de leiecorrida (12.3 km), om buurclub Running Team Lauwe te steunen. Voor de rest geen plannen meer. Vorige zomer zat ik in volle voorbereiding voor de Leiemarathon, dit najaar geen grote moves gepland, dus een rustige zomer zeker. Volgend jaar dan opnieuw een sportzomer ifv de marathon. 2 jaarlijks, kwestie van de belasting voor het gezin niet te groot te maken.
Lopen is een hobby, maar ook de rest van het gezin (lees Roeland) heeft immers recht op ontspanning (onze kinderen zijn immers nog maar 6,7 en 8).
De foto's van Mc Bride heb ik per mail ontvangen van Francis, maar 't zal voor een volgende post zijn. Nu eerst ff doordoen met andere zaken. (only 6 weeks to go, yes !)

9 opmerkingen:

Byrntie zei

Die klakskes waren een goede voorbereiding van de dit weekend te komen trapisten klakskes.
Zo nodig wil ik me wel opofferen om dan samen de zwijgstilte te doorbreken in Waregem

Anita zei

Ik had je Zondag wel niet verkend maar het was mijn man die zij het is die vrouw van op den blog van Wevelgem .Je mag zeker best tevreden zijn,met gebrek aan training heb je toch vlot kunnen uitlopen.hou je goed en tot op een volgende wedstijd eens.

philippe zei

efkes tussendoor een halve marathon lopen. Knap gedaan. Geniet van de rustige zomer, de beentjes hebben het verdiend.

Harmsie zei

Het is inderdaad niet altijd evident om job, gezin en hobby te combineren. Maar je doet dat heel goed ;-) Ondanks weinig of geen voorbereiding toch knap gelopen, hoor. Misschien tot zondag. Wij zullen er ook zijn op de Trappistenloop!!

frank spencer zei

Temidden een druk professioneel en familiaal leven toch een mooie halve marathon gelopen.
Je moet het toch nog altijd doen, hé.
De conditie blijft bijgevolg op peil.
Proficiat !

http://paardterugopstal.skynetblogs.be zei

Je mag echt niet klagen ,voor de weinige trainingen die je door tijdsgebrek maar kan afhaspelen ,heb je wel super gelopen hé ? alé niet te bescheiden meisje ,hebt dat verdorie goed gedaan ,en inderdaad als je met z'on kleintjes zit is er gebrek aan tijd (bij ons zijn ze al eens blij als we weg zijn ) :-))tot de volgende ontmoeting !!

rinus zei

Toch een mooie jaar planning zo en inderdaad rekening houden met het gezin!.
Groet rinus.

Anita zei

O maar het is niet omdat ik een beetje rapper loop dat ik anders ga doen.Om eerlijk te zijn durfde ik je ook niet aan te spreken,ik ben ook maar een verlegen meiske,maar ben toch blij dat ik je leerde kennen .En ik hou je er aan de volgende keer kom jij eens een keertje af,ok

Bethy zei

Goed gedaan hoor Veerle met zo weinig trainingskilometerkes in de benen.
En, zoals je al zei: lopen is een leuke hobby maar er zijn nog vele andere dingen in 't leven.
Vanaf nu zal het lopen bij mij ook terug op een lager pitje staan want ik heb hier nog bergen werk die ik al heel lang voor me uitgeschoven heb.