woensdag 9 april 2008

saint vélo, oftewel Gent - Wevelgem met een gele veste


Gent - Wevelgem is sedert jaar en dag de topdag voor wielerminnend Wevelgem. Gans Wevelgem staat paraat voor dezen dag ! Voor de eerste keer kon ik er als medewerker het ganse 'cirkus' volgen. Met badge en 'de gele veste' kon ik zelf overal door, en had ik als taak een doorsteek van het publiekspodium en VIP dorp te Deinze met touwen te regelen. En nee ook : als VIP mocht je niet door tussen de renners op het parcours. Zonder de juiste badge was 't njet, BV of niet...
Hoe ik daar nu op denk om om 5 u op te staan voor een koers ? Tja, normaal gezien is mijn ventje de ganse dag van de partij, maar gezien Gent-Wevelgem dit jaar buiten de schoolvakanties valt, had hij deze morgen andere taken... Vandaar een duo baan : ik de ochtend, hij de namiddag... De receptie hebben we 'in 2 gedeeld', wat een drukte (1500 VIPS, medewerkers en dan nog enkele tussenglippers). Tot zover de duobaan.

Van de renners zelf heb ik niet zo veel te zeggen, die heb ik wel doorgelaten (en gerustgelaten...). Een thank you of 5, een glimlach en een foto met ons team en Freddy Maerten vooraf (geen idee welke pers), van de koers zelf heb ik niet veel gezien. (Roeland is nu aan 't kijken op tv). Voor de liefhebbers :

Uitslag 2008
1. Oscar Freire (Spa) 209 km in 5u01'35"
2. Aurélien Clerc (Zwi) allen zelfde tijd
3. Wouter Weylandt
4. Erik Zabel (Dui)
5. Kenny Dehaes
6. Luca Paolini (Ita)
7. Jose Joaquin Rojas (Spa)
8. Stuart O'Grady (Aus)
9. Heinrich Haussler (Dui)
10. Roger Hammond (GBr)

5 opmerkingen:

Koen zei

Proficiat Roeland en loop zo verder Veerle!!!

Julie zei

Huh? Heb ik iets gemist? Tijdens mijn ziekte is dit veranderd in een fietsblog? :-) Lijkt me wel eens leuk om daaraan mee te werken, spannend!

geert zei

hoe komt 't dat ik je niet kan vinden in de einduitslag? fiets vergeten??

marathonmanneke zei

reactie op de communie ! :-)
De communie is nu zondag , dus morgen , maar ja ik ga dab s'morgens heel vroeg wel lopen . Waarom niet ? Ik zal stipt op tijd zijn waar ik verwacht wordt !

rinus zei

Wel gaaf omj het mee te maken..
Groet Rinus.