vrijdag 31 augustus 2007

Nog enkele cijferkes

Nee, niet voor de coach, want ik heb er geen. Gewoon voor de lol dus...

* In augustus liep ik dus 262 kilometerkes. In mei waren dat maar een goeie 100. 't Ging dus goed vooruit deze zomer.
* Eind mei liep ik voor de eerste keer 20 kilometer in 1 keer (Brussel). Nog 2 weken en ik hoop dan de volle 42,195 kilometer te lopen.
* Eind mei woog ik nog 70 kg (ssst !). Voorlopig heb ik geen batterijen in de weegschaal zitten, ik moet die nog eens opladen... Ooit weeg ik me wel nog een keer, en 't zal hopelijk iets minder zijn. Het soortelijk gewicht aan spieren is zeker al toegenomen.
* Gisterenavond al babbelend 10 km in 55 minuten afgelegd en was ik niet eens buiten adem. In Torhout moest ik zwijgen om 11 ter uur te halen en was ik na afloop moe en daarna stijf.
* Er zijn al 250 sportievelingen die vooraf inschreven voor de Leiemarathon
* Voorlopig even uitgecijferd : nu wachten op de eindtijd van de marathon...

zaterdag 25 augustus 2007

Solo 32'er op 't gemak (3u45 min)

Nog 3 weken en 't is zover ! Met 223 voorinschrijvingen op de lijst is het nu al een succes voor de organisatie ! Maar hij is nog niet gelopen, dus trainen we naarstig verder !
Gezien de Spencers even op zonnestage zijn, Bernadette (helaas voor de moment met scheenbeenpijn) gaan zeilen, Patrick aan 't marcheren (4-daagse vd Ijzer) en Bruno tussen de verbouwingen door Grijsloke meeloopt, had ik geen loopmaatje voor mijn langste lange duurloop. Alleen durfde ik me niet te ver te riskeren, dus het werd het een rondje 'toerist' in Groot-Wevelgem.
Na een uurtje hield ik even halt aan één van de sporthallen, om Homer en één van zijn baskettende zonen gedag te zeggen. Nog een uurtje later liep ik Moorsele binnen, om dan via Gullegem naar huis te lopen. Intussen was Roeland met Niels op de fiets eventjes komen meerijden (mijn laatste solo lange duurloop in Nederland was nl. niet zo goed afgelopen). Gelukkig ging het deze keer beter, en ik had nog genoeg energie in de camelbak. Een ezel stoot zich nl enz...
Na 3 uur passeerde ik voor de eerste keer thuis (26 km), en Niels en Roeland stonden buiten om nogmaals voor me te supporteren. Zes kilometer later zat mijn solo duurloopje er op !
Het tempo lag erg laag, gemiddeld 8.5 per uur, maar een kleine berekening geeft me een tijd rond de 5 uur met dit tempo. Of het nu 9 is of 8,5 per uur, voor mij maakt het niet zo veel uit, blijven lopen en aankomen is mijn doel. En misschien kan het zonder volle rugzak (Chantal is zo vriendelijk mee te fietsen) en met wat wedstrijdadrenaline op 16 september al een stuk vlotter gaan. En nu aftellen tot ik mijn dochtertjes terugzie na hun chirokamp !

zondag 19 augustus 2007

Klusjestijd...


Vrijdag vertrokken onze 2 meisjes op chirokamp. Terwijl het hier stillekes is in huis, knappen we Frannekes kamer op. Vrijdagnamiddag was ik (behang)stripper van dienst. Zaterdagmorgen ging ik lopen (23 km) terwijl Roeland het plafond een coucheke verf gaf. Vandaag was het een samenwerkende vennootschap. Ik was de plakker, Roeland de behanger. Daarna nog eens grondig kuisen en 't is klaar. Ik wou ook nog het nieuwe bed gaan afhalen, maar 'k stond voor een gesloten deur. Morgen na 't werk dan een 2de poging zeker ?
Volgende week geen zware klussen meer (mijn rug en armen zijn dat niet gewoon...), maar wel een keizware trainingsweek. Ik ben nog aan het denken hoe ik die 32'er ga aanpakken. Er is een wandeltocht op zaterdag (4 daagse van de Ijzer), maar voorlopig heb ik nog geen trainingsmaatje (lees : iemand die even traag loopt als ik). Lokale buurtrondjes zijn nogal saai, maar alleen durf ik me toch niet te ver riskeren. Enfin, 'k heb nog een weekje denk-tijd.
Zonet ook een extra mailtje gekregen van het Leiemarathon comité. Onder de vrouwelijke aangekomen lopers verloten ze een waardevolle ring. Time doesn't matter, allee 5 u 30 is wel de limiet. Maar ik mik op een tijd onder de 5 uur (4u 55 namelijk), dus ook als het niet zo vlot gaat, moet die 5u30 wel te doen zijn....
Mijn ringencollectie kan op slag verdubbelen in aantal. Nu nog die lottrekking winnen...

dinsdag 14 augustus 2007

200 !!!!

Wevelgem springt vandaag een gat in de lucht : met nog een goeie maand te gaan is onze 200 ste deelnemer van de Leiemarathon ingeschreven ! Waar is den tijd dat Frank Spencer en Koen Vansteenkiste samen het podium zouden beklimmen....

zaterdag 11 augustus 2007

Mijn eerste 30'er is binnen !

Vanmorgen (vroeg, en 't is geen werkdag) naar Deerlijk getrokken voor mijn eerste 30'er. Gelukkig geen regen of herfstweer, dus met pet, wat krachtvoer en camelbak op pad. Bruno zou 3 minuutjes later toekomen (wat een mens toch niet allemaal kan in 3 minuten hé...). De toon was dadelijk gezet en er volgde een plezante voormiddag. Op die manier zou een marathon lopen wel heel plezant zijn. Alleen die heuvels waren voor mij een extra challenge. Gelukkig was Bruno goed uitgerust na het noeste werken aan zijn huis. Ook Frank Spencer vond het niet nodig alle registers open te trekken. Alleen Bernadette, die bleef maar doortrekken op de heuveltjes... Hoe meer bergop, hoe rapper ze begon te lopen. 't Kan ook wel zijn dat ik dan trager begin te lopen, rasberggeit die ik ben,... Soit, om het half uur beweerde Bruno dat we op ons hoogtepunt kwamen. Alwaar we steeds weer bij die drie minuten belandden... De 30 km (aangekondigd als 31.3, met wisselende Garmincijfers) klaarden we in 3 uur en een kwartiertje. Voor mij dus een ideaal tempo van zo'n 9 per uur. Vanavond is er nog de voorbereidende LeieBBQ bij de zus van Frank. Amateuratleten zoals we zijn, zullen we er maar even hard van genieten zeker ?

vrijdag 10 augustus 2007

Nog een goeie maand te gaan...


En dus komen de zware trainingen er aan ! Deze week nog vlug even genoten van de vakantie. Maandag is ons Lien 8 geworden en wou ze naar de cinema met mama. (Fran en Niels hadden geen zin). De keuze viel op Ratatouille. Gelukkig waren we vroeg, want nog vele anderen maakten die keuze ('t was ook aan het regenen...). Heel mooie film, een gezellig moeder dochter uitje dus ! Onze volgende film wordt wellicht Plop of K3, waar al de nodige reclame voor gemaakt werd... Enfin, de tickets zijn toch 'van hettegem' (= gratis), gezien we op meerdere manieren tickets verkregen (werk, schoenenzaak, boulevard 44 (hoewel die andere prijs iets groter was).... Toen we nog geen kindjes hadden, gingen we regelmatig naar de cinema, met kinderen en een dvd speler in huis komt het er niet meer van... Leve de bieb waar we voor een habbekrats een filmpje kunnen huren ! (En thuis hebben we geen last van geslurp, vliegende popcorn, ....).

Morgen dus mijn eerste 30'er. Speciaal deze keer niet in Wevelgem, maar een wandeltocht in Sellowie.
Sello wadde ?
(Vooraleer Google Earth boze mails te sturen, garmin door het raam te kegelen of erger : dit gehucht ligt tussen Zwevegem en Otegem en staat op de kaart als Deerlijk - Sint Lodewijk (saint louis wordt als sellowie verbasterd).
Achteraf pas gezien (google earth vindt dit dus wel) dat het allesbehalve vlak zal zijn .... en gezien mijn fenomenale berggeitcapaciteiten...
Hopelijk hebben mijn 4 medeleiemarathonners (Bernadette, Patrick, Frank Spencer en Bruno) een beetje compassie....

zondag 5 augustus 2007

En het werd zomer....


Toen ik vrijdagnacht thuiskwam van een gezellig avondje uit met vriendinnen in Diksmuide (jaargenoten van Leuven), stond het plonsbadje van de kindjes leeg... Na 4 jaar spetterplezier had de bodem het begeven.... We denken dat de recente capriolen op de 'waterglijbaan' (Smoby glijbaantje met tuinslang dus) de doodsteek gaven... Die 12 euro heeft veel opgebracht dus.... Zaterdag dan de zoektocht naar een opvolger. Met een "nog niet zwemmende kleuter" in huis mocht het badje niet te hoog zijn. Anderzijds moest er ook een beetje in gezwommen, gedreven kunnen worden. Dus in Dreamland een 366 op 91 cm badje gekocht. Gezien hun rode prijsreclame heb ik 89.5 euro betaald ipv de 125 euro die ze aangaven. Hun eigen partner Colruyt was de concurrent. Gelukkig had ik een schermafdrukje mee. 35.5 euro is toch al de moeite om even te vragen hé ! Gisteren dat badje dan opgezet en gevuld.

Vanmorgen een LLD met Frank Spencer gelopen. Gewapend met pet en camelbak ('t was warm) liepen we een rondje van zo'n 26 km. De garmin van Frank zal me dat later wel eens exact zeggen, maar 't komt niet op een kilometerke nietwaar... Langs de Leie (tja, het doel is de Leiemarathon, dus waar beter te trainen dan hier ?) kwam Patriek van den joggingclub ons vergezellen. De 2 heren bleven netjes "als gentlemen" op mijn trage tempo lopen (rond de 9 per uur of zo). Merci hiervoor !

Toen ik thuiskwam, waren de kindjes dolenthousiast aan het zwemmen. Wel nog een beetje koud, maar het warme weer zorgde er voor dat we ons, wanneer nodig, konden opwarmen in de zon. In Antwerpen waren blogger Christof en kompanen intussen bezig met hun halve triatlon... 'k Ben benieuwd hoe ze het gesteld hebben...