donderdag 6 december 2007

Klaaskoekenweek..

Zoals op nog vele plaatsen was er deze week bij ons volop te smikkelen. Klaaikoeken, "pikkenieken",marsepein, chocolade ventjes, speculoos,.... 't kon niet op. En te zien aan de voorraad in de kast zullen we ook de volgende dagen niet omkomen van de honger.... Op zo'n dagen moet je der gewoon van genieten. En gezien het calorieverbruik overeenkomt met een marathontrainingsweek, hebben we ons dus toch een beetje voorbereid op een "virtuele marathon"... Het echte werk laat ik aan andere routiniers over. Herfstdagen zijn me te donker en nat om veel lange duurlopen te houden.
Deze avond hielpen mijn collega's ongewild aan mijn louter virtuele voorbereiding. In plaats van om 17 u naar huis te kunnen, mocht ik vanavond onverwacht inspringen voor een zieke collega tot 20 uur. Meteen dus een dag van 8 tot 8 (met 20 minuten pauze). Het lopen met den joggingclub werd dus niet meer mogelijk. Spijtig, gezien we Heilig bezoek hadden. Nu ja, dan maar geen klaaskoeken en chocomelk. Deel twee van de training (socializen in het bankske achteraf) haalde ik wel nog. Toch nog een beetje calorietjes gevonden dus...
De Heilige man was een prima excuus, maar vanaf dit weekend mag ie weer even van het toneel. Niet dat de kindjes niet tevreden zijn. De Sint bracht hen vanalles, onder andere een Nederlandstalige (!) versie van "spoedoperatie" (aka nieuwe versie van dokter bibber). Gelukkig dat het geen Spaanse was !
Maar nu is Zijn verjaardag bijna over (Katrien's dus ook) en vanaf volgend weekend kunnen we de "kerstmuzakskes" gaan aanhoren. Chorus : Jingle bells ....

4 opmerkingen:

frank spencer zei

Ten huize Spencer is het momenteel dezelfde carbo-loading : de kasten puilen uit met snoepgoed.
Niet zo gezond, maar voor enkele dagen kan dit wel.
Ik haal mijn energie voor de lange duurlopen wel uit enkele chocolade ventjes, marsepeinrepen en lieve-vrouwkes (guimauves).

Anoniem zei

Tip-----> al het snoepgoed in 1 keer opeten...dan heb je weken geen goesting meer hi hi

Cisse
http://idefikske-loopt.skynetblogs.be

runnerjules zei

Als je dacht dat het nu gedaan was met de caloriekes... wacht tot de kerstdagen eraan komen...Nu ja, als je chocolade te veel hebt... hihi :-)

http://paardterugopstal.skynetblogs.be zei

SSSSSSSSTTTTTTTTTTT !!!!!!!!!!!!!snoepen en lopen geen kilo bij ...wedden voor een fles wijn hihi