dinsdag 18 september 2007

Leiemarathon, deel II

Zondagavond was ik ferm onder de indruk van de hele dag. Het werd een schitterende eerste marathon. De organisatie was echt perfect ! Daarom wil ik nu al zeggen dat ik in 2009 present zal zijn ! Of ik intussen nog een andere marathon loop, dat zie ik nog wel. Een marathon voorbereiden en intussen werk, gezin en andere verenigingen combineren, is niet altijd simpel. Hierbij een special dankwoordje aan Roeland : Merci dat ik mijn droom mocht waarmaken !

En hoe het zondag liep ? Zalig ! Ik heb echt genoten van elke minuut ! (En ik had er veel !) Even voor 12 gingen we van start, en na een lokale ronde te Deinze (aan km 2) was al duidelijk dat de bezemwagen niet veraf was. Van op de brug over de Leie kon ik het lange lint voor me zien, en die paar eenzame joggers achter me. De eerste 10 kilometer liep ik in een groepje met Bernadette, en nog 5 andere lopers. Vooral met die ferme tegenwind was ik wel blij. De fietsende begeleiders Bert en Chantal zwegen, wij dus niet. (5 u zwijgen ? mijn gedacht !) Tot 15 km was ik in twijfel ‘blijf ik er bij of niet’ omdat ze net iets sneller gingen dan ik van plan was. Vooral Bernadette had er duidelijk zin in ! Na de bevoorrading besliste ik om er geen nieuwe energie in te steken om de anderen in te halen (telkens versnelden deze vooraf om dan geen tijd te verliezen bij het drinken, en dan moest ik steeds weer ernaar toe lopen). Vanaf toen was het ‘alleen op de wereld’ tot in Wevelgem. Gelukkig was Chantal mee, anders zou ik moeten zwijgen en lopen al zwijgend, ik kan dat dus niet. Toen we in Kortrijk kwamen, was er veel ambiance aan het St- Amandscollege. Supporter Gudrun liep (en babbelde) een stukje met me mee en toen kwam Wevelgem al in zicht ! De gevreesde kilometers boven de 32 verliepen wonderwel. Uiteraard was ik door de vermoeidheid wellicht vertraagd, maar ik voelde me niet slecht. Aan kilometer 40 begon ik de vermoeidheid te voelen, maar Chantal was me toen al aan het feliciteren voor de geslaagde opdracht, waardoor ik steeds blijer werd. Aan de aankomst was ik echt content dat het toch nog binnen de 5 u gelukt was, ondanks het feit dat ik alleen moest lopen en er zoveel wind was. ( Nu ja, het was tenminste droog) Alle bloggers waren intussen al lang binnen en aan het genieten van de Westmalles. Na het aankomen viel alles van me af, en had ik even een dipje. Gelukkig stonden er 5 professionele masseurs (kinesisten) klaar, amaai dat deed deugd, daarvoor alleen al zou je er nog ene lopen ! Tegen dat ik de douches, familie, de kindjes (en kermis) gezien had, waren de meeste bloggers al weg. Ik had Katrien niet gezien aan de aankomst, ik had nl nog haar fles wijn van Lauwe mee. Deze keer won Bruno de pronostiek. Proficiat ! Bruno en Katrien : komen jullie naar Kuurne (rapper dan een ezel) ? Dan bezorg ik dan jullie prijs.

En nu ? Gisteren massa’s nieuwe studenten rondgeleid (trap op en af) zonder problemen, vandaag na lang stilzitten toch beetje stijf, ik voel het bij het trap afwaarts lopen, maar ’t valt veel beter mee dan verwacht ! (Wellicht een voordeel van zo traag te lopen). En ik heb alweer zin om te gaan lopen, maar uit respect voor de spierkes wacht ik een volle week. Het was een voorbereiding zonder enige blessures, dat wil ik zo houden !

17 opmerkingen:

Christophe zei

Ja, ik hoor het al. De marathon heeft op jou een grote indruk nagelaten. Geeft een fijn euforisch gevoel hé, zo'n marathon uitlopen. Het is ook een prachtprestatie dat niet voor iedereen weggelegd is. Proficiat met je eerste marathon en laat die spieren nu inderdaad maar rusten. Ze zijn lief geweest voor jou gedurende al die maanden, wees dat nu maar een weekje ook voor hen. Blessures wil je vast niet oplopen. Geloof me, het moment dat je over die finish ging zal je niet gauw vergeten. Goed gedaan jong en doe zo verder.

Bruno zei

Kvond al roare da ge zo rappe bie die masseurs woart
Welcome to the marathon runners
ipv maar 1 marathon te lopen heb je al zin in de volgende, that's the spirit
Nen vré dikken proficiat

Edith zei

Ik sta versteld, zonder enige problemen je eerste marathon lopen .. schitterend gedaan. En de dag nadien al trappen doen, dat wil echt zeggen dat je het super gedaan hebt .. Er zullen er nog komen, maar als werkende moeder is het niet altijd gemakkelijk om te trainen.

Rinus. zei

Goed gelopen hoor! en jammer dat iedereen al weg was, maar dat is vaker bij een marathon.
En nu rust en zometeen weer het lopen oppakken.
Groet Rinus.

frank spencer zei

Knap verslag van een geweldige prestatie : ze zouden het zo kunnen verfilmen :-).
We zaten met zijn allen te wachten terwijl de klok gevaarlijk naar de vijf uren tikte :
toen we dachten dat je het niet zou redden < 5 u, kwam je plots uit de verte vanachter een paar ruggen opgedoken.
Je kon er zelfs nog een sprintje uit persen !
Laat de spieren nu maar genieten van een weekje verdiende rust.
De Leiemarathon 2009 staat al op mijn programma, maar dit is nog te vroeg om aan een schema te beginnen.
Heb je intussen geen zin gekregen in Rotterdam 2008 ?

kj zei

een late, maar terechte, dikke proficiat gewenst met uw prestatie op de Marathon !!!!

Carmen zei

Hoi,

Knap gedaan! Echt super! Ik hoop dat ik het ook zo goed doe in Eindhoven! Geniet nog van de rust!

christophe zei

He !! Sjiek ! Proficiat !! Uw eerste is een feit, en dat kan niemand u nog ontnemen. Verder werken is de boodschap, want blijkbaar ben je een geboren long-distance runner. Als je niet echt afgezien hebt, dan is het omdat het jou echt ligt. Supercool. Doe zo voort. Greetz C

Etienne Devillage zei

zeer sterke wedstrijd gelopen, dikke proficiat met uw debuut.

geert zei

zoooo lang alleen gelopen en toch nog zulk een mooi resultaat neerzetten in je eersteling ... knap! Rust nu maar goed!!

Yves zei

Mooi uitgebreid verslag van een mooie dag. Nogmaals een dikke proficiat en een pluim om dit alles zonder blessures te kunnen doen.

Dirkjogt zei

Een late maar welgemeende dikke proficiat voor je prachtprestatie!! De vele uren "opoffering" in de voorbereiding hebben hun vruchten afgeworpen!

http://paardterugopstal.skynetblogs.be zei

Schatje ,je was zoooooo in euforie dat je het niet meer weet ik heb nogthans tegen je gepraat alé "proficiat gewenst" ik stond bij Bruno en Spencertje Maar kijk met deze wens ik je nogmaal een meer dan verdiende dikke PROFICIAT XXX !!!!!!! ik kom naar Kuurne supporteren incl met "ezeloren"

Julie zei

Mooi verslagje Veerle, je hebt duidelijk van elke minuut genoten én je hebt ook heel verstandig genoten. Een superprestatie waar je heel erg trots op mag zijn! Smaakt naar meer, niet?

Marnix zei

Proficiat met je eerste marathon.

h.jaques zei

fantastische prestatie, en je hebt gelijk, zonder de steun en begrip van je partner zou het inderdaad niet lukken.
Groetjes.

Frank Terry zei

Mooie prestatie, Veerle! Heel sterk...
FROM ZERO TO HERO...
Zeker koesteren hoor, deze!

Ook een mooie organisatie was het en dit voor een eerste keer!

groetjes,
Frank