zondag 27 mei 2007

20 km Brussel 2007


Onder een stralend zonnetje konden we Brussel eens langs alle kanten bewonderen vandaag. Niet dat ik echt veel architecturale kanttekeningen maakte, maar kom, 't is toch een mooi en vooral indrukwekkend kader.
Om 14.15 uur was een delegatie webloglopers (nog in te vullen) paraat aan den hond. (foto's zie Julie of Homer) Voor Katrien en Els was dat beest onvindbaar, spijtig, nu ken ik die nog niet... Omdat er dit jaar bijna 30.000 lopers waren, liep de organisatie een beetje stroef. De startmatten waren 600 meter verder gelegd, waardoor we (Mario, Jan S, Geert en Elastimam Edith en ikzelf) dus na 13 minuten pas over de start liepen...

Het lopen zelf ging me vandaag niet zo goed af. Het intense slalomritme van haas Mario deed me na tunnel 3 de das om. Terwijl Geert ergens onderweg al afhaakte, besliste ik toen om de gezellig keuvelende Mario en Edith niet meer te volgen. Ik zou hun tijd alleen maar trager maken. Intussen kon mijn rijkelijke middagmaal eventjes zakken... Noteren voor een volgende wedstrijd dus : carboloaden is niet met volle maag aan de start gaan staan....

Onderweg gelukkig genoeg spafleskes te vinden, want 't zonnetje gaf aardig warmte.... Heel leuk waren al die klappende, zingende, musicerende supporters onderweg : merci ! Zo veel sfeer en aanmoedigingen : leuk ! Na 10 km kwam ik door net onder het uur, dus dat zat wel goed. Vanaf toen kon ik ook steeds meer mensen inhalen dan ik zelf ingehaald werd. Zowaar een nieuwigheid voor mij !

Tot aan km 17 zat ik goed op schema voor 2 uur, maar de helling op de volgende anderhalve km was toch iets lastiger, en toen zat ik bijna een minuut achter, een laatste eindspurt tot km 19 maakte al wat goed en net toen ik wou eindigen in schoonheid (iets na km 19.5) stonden er seingevers "ralentissez"... Hein ? Een accident ? Wegonderbreking ? Net nu die 2 u grens er aan kwam... Niks van dat alles, gewoon slechte organisatie.... Blijkbaar hadden ze in Brussel hun startmatten wel opgeschoven, maar de finish was te kort bemeten. Resultaat : 1000.en mensen in file om over de finish te schuifelen... Tja, op 2u01 heb ik dan maar symbolisch mijn polarke gestopt. Stilstaande file dus...Iedereen aan het morren, sommigen in extremis aan 't proberen ertussen te kruipen, nog meer gemor... Jammer, maar ik weet dat het rond de 2 uur was, die officiële 2 u en 9 minuten is dus uitzweetpauze inbegrepen... Tja, volgende keer toch maar niet bij de start achteraan gaan staan zeker ? Na het lopen nog eventje siteseeing gedaan rond dat park (dwarsen was niet simpel) en daarna een lekker warm doucheke : dank u wel Patrick voor deze "geheime" locatie ! De naweeën aan den hond waren intussen al voorbij... Geen Leffer-run deze keer dus... Morgen is er sinksejogging ("Kortrijk loopt") : niet voor mijn beentjes wellicht... (Enige stijfheid is te verwachten zeker ?)
.
update 28/5 :
Te zien op finish video : één massa aanschuivende lopers... Herken jezelf daar eens tussen !

18 opmerkingen:

Ruthje zei

leuk je eens ontmoet te hebben Veerle en knap gelopen daar in Brussel, en noteer die 2u01min maar als officiële tijd hoor!

Julie zei

Knap gelopen hoor Veerle, 't is een zwaar parcours en die Tervurenlaan op het einde is niet gelachen! Je hebt dat schitterend gedaan. Leuk je eindelijk te hebben ontmoet en dik merci voor de mercikes (waarvoor was dat eigenlijk?) !

Elastimam zei

Knap gelopen, je vloog, als het ware, de wetstraat in .. Je hebt het schitterend gedaan en leuk om je te ontmoeten. Spijtig van je middagmaal.

frank spencer zei

Ahah, ik vond het verval in de tweede helft - volgens de tijden online - al enigszins verdacht.
Een file op ' t einde zou eigenlijk niet mogen, maar met 28.000 lopers weet je dat dit tot de mogelijkheden behoort.
Knappe prestatie !

Homer zei

He Jogginggirl. Schitterende prestatie hoor. Ik kan me voorstellen dat het niet simpel is een run naar wens te lopen in die mierenhoop. Voor ons supporters kwam er geen einde aan die ellelange sliert. Schitterend gepresteerd!

geert zei

Leuk je eens ontmoet te hebben. We gingen inderdaad in het begin misschien wel wat snel, al bij de tweede tunnel heb ik afgehaakt. Net niet opgegeven, maar bij aankomst verschrikkelijk ontgoocheld.
Tot de volgende. Doe je mee aan de marathon in Wevelgem, welke tijd wil je daar lopen, laat je iets weten?

Yves zei

Knap gelopen zenne. Proficiat met de prestatie

http://paardterugopstal.skynetblogs.be zei

Knap gelopen zenne ,dikke proficiat je had de beentjes zo te zien :-)))

Ron zei

Mooi gelopen in een tijd waar je toch tevreden mee kunt zijn? Tja, 28000 renners is ook niet niks om een nog scherpere tijd neer te zetten

Dirk zei

Dikke proficiat, mooie tijd. en dat is nu één van de hoofdredenen dat ik nooit de 20K van Brussel wil lopen. Te veel volk, dat kan geen enkele organisatie aan. Wel een heel knappe wedstrijd gelopen!

Jan Schockaert zei

Mooie tijd Veerle, heb je toch nog goed kunnen doorzetten hé. Tof je eens gezien te hebben.

Christophe zei

Proficiat. Mooie wedstrijd. Inderdaad de volgende keer beter niet te veel of te zwaar eten voor de start. Op de Tervurenlaan zijn er wel meerdere lopers die zich misrekend hebben maar de volgende keer hou je vast nog genoeg energie over om die berg te bedwingen. Zeker mee eens dat de organsatie dit jaar zich ferm heeft misrekend aan die 3000 extra inschrijvingen. Maar je hebt het toch geweldig gedaan in een mooie tijd.

Bart zei

leuk je es ontmoet te hebben ... Vond 't leuk je verslagje te lezen.Proficiat met je prestatie & graag tot een volgende keer !

betty spencer zei

Ha Veerle, toch een dike proficiat! Verleden jaar had ik een tijd van 2u10 dus gij zijt nog een pak straffer hoor. Dat zal wat geven op de Leiemarathon!

Muriel zei

Mooi verslagje en goed gelopen daar in Brussel!! Die uitzweetpauze was echt wel balen hé. Hopelijk vinden we de volgende keer wel die hond, zodat we elkaar eens in levende lijve kunnen ontmoeten! Groetjes

Steven zei

mooi verslag, van een kanppe prestatie hoor ! Die grens van de twee uur zal je zeker halen bij een volgende wedstrijd in minder chaotische omstandigheden, én op een makkelijker parcours. Proficiat nog, en doe zo verder....

kj zei

9min uitzweetpauze... spijtig voorval. Zolang het maar leuk blijft, niet ?

Jan zei

Proficiat met je prestatie,
de file is niet te wijten aan het grote aantal deelnemers maar het feit dat het uitdelen van de medailles en het afknippen van de chips allemaal VOOR de bogen plaatsvond. Vorig jaar werden de chips achter de bogen van de schoenen gehaald en was er geen file.