woensdag 21 maart 2007

Vilnius


Vilnius ? Mijn eerste gedacht : is dat niet waar de Matroeska's geronseld werden ? Moet ik daar naartoe ? Gelukkig is het voor het werk, en moet ik er niet alleen naartoe... Waarom sturen ze een bibliothecaresse daar nu naartoe ? Gezien ik verantwoordelijk ben voor de afdeling gezondheidszorg, en er ginds een congres rond digitaal leren in gezondheidszorgonderwijs doorgaat is er al enige connectie. Als ik vertel dat nieuwe ict media - btw : al eens getwitterd *? - ook tot mijn 'takenpakket' behoort, komt het al een beetje warmer... Als dat project dan plots met een tekort aan onkosten zit.... bingo ! Er is dus blijkbaar teveel geld over... Dus snel nog zo'n 1000 euro aan boeken besteld, gisteren paar keer met Dublin gebeld (vriendelijke mensen daar : Julie, Ruth en Bruno zullen welgekomen zijn) en gisterenmiddag plots een aanbod voor mij. We zouden nog een man extra naar Vilnius willen sturen... 't Is dus een vrouw (onderwijs hé :)) en ik moest vlug beslissen. Snel dus ict richting Roeland : en 't kon ! Dus zondagmorgen met de vlieger up voyage richting Vilnius. (Weer geen duurloop met Bernadette, sorry)
Voor het lopen in Litouwen pas ik, 't is trouwens een 2 dagen durend congres, dus veel tijd over zal er wel niet zijn. Gelukkig is Brussel nog veraf en moet ik geen marathontrainingen inlassen :)

* Voor wie nog nooit getwitterd heeft : u bent niet de enige : in België is het nog niet echt tot de 'grote massa' doorgedrongen, maar 't is aan 't komen. 't Is zo een verdergezette MSN, en eigl. beantwoordt iedereen dezelfde vraag : what are you doing ? In het onderwijs zie ik niet direct grote voordelen, tenzij we zouden zien dat onze studenten vanalles invullen behalve les volgen of studeren... Ik categoriseer het dus bij de 'tech-snufjes' afdeling.
Er zullen wel van die die hards tsszitten, die zelfs op de wc blijven twitteren, maar ik gebruik het enkel via 't web (mijn gsmmeke gaat al tijdje mee en ik gebruik het enkel om te bellen en sms'en, rest niet). En gezien de snelhied van de site (traagheid dus) zie ik 2 mogelijkheden : verrast door de boom breiden ze hun capaciteit uit, of ze gaan ten onder aan hun eigen bekendheid... Ik vrees het eerste MET sponsoring... Ik zal hun verkeer in elk geval niet te veel verstoren. Alhoewel ik zoiets misschien in Litouwen kan testen, naar 't schijnt zijn ze voor qua ICT ???? (Voor wie 't volgt : nickname veerlet)

4 opmerkingen:

Julie zei

Toch leuk als je voor 't werk eens naar plaatsen kan gaan waar je anders nooit komt. Zo vertrek ik volgende woensdag richting Chisinau (Moldavië). Geniet ervan zou ik zo zeggen, ben al benieuwd naar je verhalen!

frank spencer zei

Vilnius ... oh, my god ... :-) !
Ik dacht al dat ze je geselecteerd hadden voor 't Eurovisiesongfestival ...

Pol zei

Een matroeska, wat is dat? Ook iets dat twittert? Allé, mooie reis gewenst, en 't is voor bij te leren hé, geen erasmustoerisme. 'k hou je in de gaten, via mijn twittert. Succes !

Bruno zei

Als het moet zal ik heel snel leren twitteren ... als dat een truucje is om sneller in Dublin te geraken.
Moet ik dan een geen kanariepietjepak aandoen om te twieteren ?