donderdag 8 februari 2007

2.5 euro voor het goede doel...

Daarnet de eer en het genoegen gehad om een volledige (!) tour (9 km ?) met the one and onely Mr Spencer te lopen....
Dat zijn zo van die lopen die wellicht plezante vraagstukskes opleveren voor studenten statistiek (alle cijfermateriaal zuiver speculatief):
1. de kans dat ik niet met Bernadette loop, is laten we zeggen 1/10 (dwz van de keren dat ik er zelf wel ben)
2. de kans dat ik dan niet met een andere vrouw loop bepalen we op 1/4 (er zijn veel vrouwen in de club, en veel mannen lopen veel sneller dan mij)
3. de kans dat ik met een marathonatleet loop is ? (klein), we gokken op 1/50
4. de kans dat ik met een bekendheid loop (zij met mij) is (nog kleiner) (1/100 ?)
5. de kans dat ik hen de hele tijd kan blijven volgen, of zij hun tempo aanpassen (ieniemienie ?) (1/1000 ?)
En alle voorwaarden samen maakt ?????
Juist ja : deze situatie zal zich niet te veel voordoen... (Tenzij de enkel van Frank echt weerbarstig blijft en hij alle weken een halve marathon zal lopen, of dat ik die kilo uit Schoorl verorber op een willekeurige donderdagavond...)
'k wil eigenlijk maar zeggen hoe verrast ik was een uur met een bekende dreamteamloper mee te lopen... Het prijzengeld (2.5 euro) vooraf geven was misschien toch een goed idee ...

7 opmerkingen:

frank spencer zei

Het genoegen was volledig aan mijn kant.
Het prijzengeld is inmiddels opgegaan aan een Leffe Bruin, maar ik ga dat zondag in extremis nog goedmaken met een paar rode veters.
Correcte redenering bij het vak "statistiek" : ik ga morgen bijgevolg nog snel een formulier voor Euromillions kopen, volgens jouw berekeningen zou het wel eens het juiste lotje kunnen zijn

Jogginggirl zei

Ha, ik zit hier met de blonde versie aan de pc ! (en gezien ik mezelf bevoorraad uit eigen kelder, zou ik met die 2.5 euro al behoorlijk dronken zijn...)

geert zei

ik weet zeker dat wanneer je een volgende afspraak met Frank veilt via E-bay de miljoenen zullen binnenstromen ...

Julie zei

Euh... statistiek is nooit mijn ding geweest maar tussen de regels door lees ik dat je ferm genoten hebt van je training met Mr. Spencer... leuk, zo van die webloglopersontmoetingen (wat is de kans nu dat iemand een langer woord vindt voor zo'n gebeurtenis, denk daar eens over na!)

Jogginggirl zei

Een Belg heeft maar liefst 100 miljoen euro gewonnen bij de trekking van Euro Millions. De gelukkige was de enige winnaar in rang 1. ,,Het gaat om het grootste bedrag dat een landgenoot ooit heeft gewonnen’’, zegt Ann Publie van de Nationale Loterij.

Frank, Ik stel voor dat je vanaf nu onze sponsor wordt !

martine zei

hij heeft de roide veters gekocht!

Jogginggirl zei

had hij dat euromillions ticketje maar gekocht, en de winst aan de stichting bloedlink gegeven....