maandag 25 november 2013

't Is voor niks marathon Geldrop 2013

Gisteren liep ik mijn negende marathon (telling is met inbegrip van ultra's). Bijna de volledige 42 kilometer loopt door bos, hei, duinen... Echt prachtig van natuur ! 't Is geen gemakkelijk parcours in termen van zand als ondergrond, bosgrond, hier en daar oneffenheden, paadjes waar je je voeten goed moet opheffen... maar gezien ik niet voor een wereldrecord ging, kwam het niet op een kwartierke. We carpoolden met vijf SMCers en de sfeer zat er dus al in van 6.30 uur 's morgens... Arme Jurgen, hij geraakte maar niet aan 't woord waardoor hij er plots uitflapte (5 km voor Geldrop) dat hij nu echt wel heel nodig ... En Juan waren we al 20 km aan het sarren met goesting achter kaffie die we niet meehadden in den auto...
Die mevrouw aan de kassa van het tankstation probeerde ons nog met 'zachte' aandrang Mentoskes te verkopen maar ze was er aan voor haar moeite ;)

Aan de start blij weerzien met Ruth, Carmen, Peter, Henk, Tiny, Maurice, Luc, enz.. maar tiens.. geen Spencers ? Die arriveerden letterlijk met het startschot (zaten op hotel in Eindhoven en waren 20 minuten daarvoor tot de vaststelling gekomen dat de marathon om 10 ipv 11 uur startte :).

Net op tijd om op ons gemakken van start te gaan. We poseerden onderweg wat met de bezemwagen en namen onzen tijd om goed bij te kwebbelen. Aan elke bevoorrading sloegen we een praatje met de vele vrijwilligers ('t is een GRATIS marathon en we kregen naast water ook warme thee, koffie, koek...). De kilometerkes passeerden snel (Omer kuste wel een paar keer de grond in al zijn getetter) maar die laatste zandhoopjes begonnen wel door te wegen. Intussen was Veerle al aan het rekenen om ergens op een magisch cijfer uit te komen. 4.40 was dus nog beetje vertragen en dan aan den arrivee moesten we nog staan zeveren voor over de streep te stappen. De speakers gaven ons intussen een interviewke (Hoe heet je ? allebei "Veerle" en na een marathon sta je ff te wachten om over de streep te gaan, .. die verklaarden ons nuts). De man aan de streep was intussen ook verwoed aan t zwaaien dat hij ons nummer nog moest scannen en wij stonden daar op 't gemak te zeveren in diene micro... En we beslisten toen dat 4.44.44 een nog mooier getal was dus nog wat voortzeveren...  tot we nen mooieren eindfoto konden trekken :)  -  Foto's Veerle Beernaert

3 opmerkingen:

Tiny zei

Een formidabel mooie dag gisteren. Leuk om je weer eens te zien.

Jogginggirl zei

Insgelijk hoor Tiny.

Veerle zei

Haha, we staan in de uitslag als 4u40'00"... ook mooi hé en Philippe was een half minuutje sneller... die vond ons getreuzel aan de finish blijkbaar een beetje onnozel :-)