maandag 22 april 2013

Marathon Zwalm 7 april 2013


In 2012 haalde ik net geen 2000 loopkilometertjes. In 2013 had ik me voorgenomen om er minstens 2013 te lopen.  Als marathon had ik de Leiemarathon gepland en zou ik wel zien waar er ergens een SMC of ander funloopje te vinden was… In januari had ik er duidelijk zin in : 290 km, februari 277 km  en maart ging zelfs tot 324 km. Yep, hoe meer sneeuw en geklaag over ‘t weer, … hoe meer goeste om net WEL te gaan lopen :)

Wachten tot september, pff .. zo lang nog ? … Dus tussendoor dan maar eens mijn zwarte beest (hellingen) op de marathon van Zwalm als uitdaging gekozen… Komt je broer dan enkele weken voordien plots af met ‘wij trouwen dat weekend’… Ach ja, we zien wel wat 't geeft..

De marathon van Zwalm was aan zijn 1ste editie toe en was dik in orde! Een prima bereikbare locatie, voldoende parkeerplaats, vlak naast het station, een ruime sporthal met goeie douches, voldoende WC’s, schitterend parcours, voldoende en lekkere bevoorrading, kruispunten waren onder politietoezicht veilig afgezet, …. En zelfs een professionele massage achteraf ! Klein minpuntje was dat er massaal veel daginschrijvingen waren, dat hadden ze blijkbaar niet verwacht.. dus wachtrijen … waardoor de start 15 minuten uitgesteld werd. Maar liever zo dan dat er geen kat zou komen opdagen. Proficiat aan de organisatoren met jullie debuut, jullie zien me hier zeker terug !


De wedstrijd zelf dan… eerste helft liep ik wat te snel, ik was te druk bezig met tetteren want gezien er ook een halve marathon was, was ik in goeie compagnie en als ge moet kiezen … dan tetter ik vaneigens J. Onderweg maakte ik kennis met Elke Weylandt die met 108 op de rug liep als eerbetoon voor haar broer. Ook enkele leden van JCW en Eddy Vanboven zorgden voor aangename tettercompagnie.
Koen Vansteenkiste besloot na de eerste kilometers dat ik veel te rap tetterde en ging voluit voor zijn lantaarnplek (waar ie nog veel moeite voor moest doen NB J ). In de 2de lus viel ik plots alleen (de rest was immers klaar wegens halve) en maakte ik een beginnersfout. We liepen langs huizen over de middag, die geuren .. deden me honger krijgen en ik … at zowat een volledig middagmaal … veel te veel dus ... de volgende kilometers even wat gas terugnemen om Kristof Vandevoorde, die na zijn halve marathon verder meefietste, geen déja vu te geven van zijn IFF… 
De nek en rugpijn die me de dag voordien bijna tot DNS deden beslissen, vielen beter en beter mee. Alleen de laatste kilometers (kasseien op een brugske, hellingen bergaf) had ik terug wat last, maar dat zal de vermoeidheid wel geweest zijn. Moe ? Ba ja, wie loopt er nu ook een marathon in ’t weekend dat haar broerke trouwt hehe – bad timing J.
Dus ben ik heel tevreden met 4.14.00 als eindtijd ! Achteraf aan de massagestand : “Heb je stijve benen?” eu nee.. maar ‘k ben wel opgestaan met een stijve nek .. Kine wrijft ff over benen : idd die zitten goed en dus wreef ie … m’n nek los  LOL ‘k was daarna beter dan voor de start :)