vrijdag 30 januari 2009

't Is weer tijd voor een nachtelijke training !

Naar jaarlijkse gewoonte hou ik ook dit jaar een nachtelijke duurtraining. Ja, 't is weer van dadde, onze jaarlijkse joggingfuif komt er morgen aan !
Dit jaar geen disco of witte toestanden, neen, dit jaar is zwart de kleur !

En onder het motto "wat je nog kan doen VOOR je in je bed kruipt, daar hoef je niet vroeger voor op te staan", ga ik ook dit jaar duurdansen. Een uurke of 3,4,5... intensief dansen vervangt immers volledig een ochtendlijke duurloop ! (Eigenlijk wou ik lang uitslapen, maar het WK veldrijden in Hoogerheide Nederland ('t busje komt Roeland oppikken om 7.15 u) steekt daar dus een stokje voor. Nu ja, ik ben toch niet van plan om alcohol te drinken, dus qua recuup zal dat wel lukken. En om 14 u zijn de kindjes naar de chiro, in geval een middagdutje nuttig zou zijn :)

Qua outfit heb ik dit jaar eens geen pruik aan (na de glitterpruik en de witte). Wel maakte ik mezelf duivelshoorntjes, kwestie van toch een beetje black devil te zijn... Met de gebeurtenissen in Dendermonde zullen er wel veel mensen nog eens extra denken aan alle getroffenen. In Gullegem vond ik ook nog een namaak-lederen zwarte broek, waar ik een duivelsstaartje aan vastnaaide. Dresscode is dus in orde ! En nu maar genieten van de vele bekenden en natuurlijk ook uren duurdansen ! ('k hoop dat die broek geen liters zweet genereert...)
PS voor de liefhebbers: 't is morgenavond 31 januari op Wevelgem plaats, zaal Leyedaele (Guldenbergplein, waar de straat openligt, de parking is wel vrij).

zaterdag 24 januari 2009

Incentive running aka de Leffeloop....


Na tijden van sportieve droogte (kilometers en ook Leffes op laag pitje) kunnen beide parameters morgen serieus stijgen. In Wakken - Markegem kunnen er morgen, per rondje van een mijl, Leffes verzameld worden. Maximaal 10 maar gezien de huidige belabberde conditie zal het in mijn geval wellicht wat minder zijn... Ik zie wel hoe het morgen verloopt. Vast staat wel dat het een blij weerzien wordt met heel wat bekende bloggers, Wevelgemnaars, Facebook'ers enz... In Nederland zouden ze wellicht al massaal beginnen Poken, maar ik zal het wel op een gewone meet en greet IRL houden (met nen Leffe derbij bvb...) Of ikzelf ook een poken heb ? Nope, ben daar te nuchter voor wellicht, 't is misschien iets voor gadgetwoman ?...

zondag 18 januari 2009

't Was hier even stil

Veerle in stilte ?
Tja, 't was niet echt de bedoeling, maar de voorbije tijd had ik het een beetje te druk met andere dingen (vnl. werk) en ook een pijnlijke nek, waardoor lopen niet op de agenda stond. En ook het bloggen (twitteren, facebooken,feeds lezen...) werd gelaten voor wat het was.
Donderdag ben ik dan voor het eerst in 2009 met Bernadette op pad geweest voor een 9/u 10 km loopje. Ik was na afloop blij dat het gelukt en gedaan was... Conditie is dus niet je van het. Met het FDH dieet ging het deze week wel goed, geholpen door de werkdruk heb ik bijna geen middagpauzes overgehouden, waardoor eten automatisch naar FDH ging.
Ook het ontbijt is al enkele weken minimaal. Door een ijzertekort (ijzergehalte uitgedrukt in ferritine stond maar op waarde 7 ipv 50), moet ik op een nuchtere maag een ijzerpil (Ferricure) met fruitsap nemen, en eenmaal op het werk vergeet ik dan vaak om later nog iets te eten.
Mevrouw weegschaal is hierdoor wel content.

Gisterenmorgen, na een chat met Veerle-Betty op Facebook, ben ik een 9tal kilometer gaan lopen in "Spencergebied" met Frank, gelukkig zonder ongelukken. Mijn slakkentempo opdrijven zorgde voor een hartslag van 191, dus toch maar trager, sorry Frank. Gisterenavond probeerde ik aan te klampen op de intensieve zwemtraining, en deze morgen was ik maar pips. Geen nieuwe sport vandaag dus, ziek worden is nl. niet de bedoeling !
Met de nek gaat het sinds de kinesitherapie (kraken) al beter, dus tegen het voorjaar wil ik weer actief als voorheen zijn !
PS: al 39 inschrijvingen voor de Leiemarathon, waaronder heel wat bloggers, tof !

vrijdag 2 januari 2009

2009 is er... Leiemarathonjaar !!!



Vanmorgen heb ik me ingeschreven voor de Leiemarathon en betaald (15 euro voor een marathon is nu niet direct een aanslag op mijn budget). Geen weg terug dus : hup met de conditie ! Voorlopig strooit de nek nog wat roet in het eten (geholpen door een valling), en is veel kilometers malen not done, maar gezien eten de voorbije weken op de voorgrond stond kan de conditie ook verbeteren door een FDH dieetje...
??? FDH ???
Geen goeroe's of alternatieve kwasten, gewoon een afkorting van Fret Den Helft ;)

Update : Momenteel zijn er al 15 ingeschreven voor de marathon (500 is het maximum om alle lopers perfect te kunnen soigneren).