zondag 18 januari 2009

't Was hier even stil

Veerle in stilte ?
Tja, 't was niet echt de bedoeling, maar de voorbije tijd had ik het een beetje te druk met andere dingen (vnl. werk) en ook een pijnlijke nek, waardoor lopen niet op de agenda stond. En ook het bloggen (twitteren, facebooken,feeds lezen...) werd gelaten voor wat het was.
Donderdag ben ik dan voor het eerst in 2009 met Bernadette op pad geweest voor een 9/u 10 km loopje. Ik was na afloop blij dat het gelukt en gedaan was... Conditie is dus niet je van het. Met het FDH dieet ging het deze week wel goed, geholpen door de werkdruk heb ik bijna geen middagpauzes overgehouden, waardoor eten automatisch naar FDH ging.
Ook het ontbijt is al enkele weken minimaal. Door een ijzertekort (ijzergehalte uitgedrukt in ferritine stond maar op waarde 7 ipv 50), moet ik op een nuchtere maag een ijzerpil (Ferricure) met fruitsap nemen, en eenmaal op het werk vergeet ik dan vaak om later nog iets te eten.
Mevrouw weegschaal is hierdoor wel content.

Gisterenmorgen, na een chat met Veerle-Betty op Facebook, ben ik een 9tal kilometer gaan lopen in "Spencergebied" met Frank, gelukkig zonder ongelukken. Mijn slakkentempo opdrijven zorgde voor een hartslag van 191, dus toch maar trager, sorry Frank. Gisterenavond probeerde ik aan te klampen op de intensieve zwemtraining, en deze morgen was ik maar pips. Geen nieuwe sport vandaag dus, ziek worden is nl. niet de bedoeling !
Met de nek gaat het sinds de kinesitherapie (kraken) al beter, dus tegen het voorjaar wil ik weer actief als voorheen zijn !
PS: al 39 inschrijvingen voor de Leiemarathon, waaronder heel wat bloggers, tof !

10 opmerkingen:

Tiny zei

Rustig blijven en doen wat je kan dan komt dat wel weer in orde!

anita zei

Gelukkig kan je al weer wat lopen,rustig aandoen en alles komt zeker weer goed.O ja en een echte facebooker zal ik nooit worden.

wendy zei

Ik zit ook al heel het jaar te sukkelen met de gezondheid, we zullen maar denken dat alles wat we nu al gehad hebben we door het jaar niet meer gaan krijgen hé.

frank spencer zei

Ja, ja, 't schiet goed op met die Leiemarathon en we zijn nog maar medio januari, hé.
Het "leger bloggers" groeit gestadig aan en dan zitten er wellicht nog tussen die we niet "als blogger dusdanig" herkennen.
We hebben gisteren toch weeral een uurtje gelopen en zo traag was dat nu ook niet, hoor.
Binnen enkele weken ga je die conditie wel pijlsnel zien toenemen.

roadrunnerke zei

Je kan natuurlijk niet verwachten dat de conditie direct goed zal zijn , heb dit zelf al aan de lijve ondervonden , maar die komt wel terug . Je bent blijkbaar met veel bezig zie ik , Weegschaal , ijzertekort , fdh dieet ? Veel sterkte en bedankt voor je steun !!

Bart zei

Het voornaamste is dat je terug bent begonnen met lopen,en wat die FDH betreft dat is iets wat ik nu ook toepas bij mij.

geert zei

zolang je er maar voor zorgt dat je topfit bent op 20 septemer is't ok!

Yves zei

Niet te zot doen met een pijnlijke nek. Dat is een goeie beslissing. Rustig verder uibouwen, je hebt nog tijd genoeg.

marc zei

Positief is dat je er terug aan begonnen bent, nu rustig blijven en vooral niet forceren.

Kristien en Ivan zei

Bij mij neigt de wijzer van meneer weegschaal iets te ver naar rechts . FDH zou misschien te overwegen zijn maar als ik niet veel eet krijg ik teveel dorst en water is nogal plattekes . En met lopen alleen vliegen de kilot'jes er bij mij niet af . Opgepast met magneten als je een ijzerkuur volgt .