dinsdag 26 augustus 2008

Damme Brugge 2008

'k Deed 1u43 over die 4 km. Dit is een WR zoals wel gedacht : de slechtste tijd van 4 deelnames. Ontgoocheld ? Bah neen, want ik heb zondag met die 4 km zowaar mijn maandtotaal verdubbeld. En de maanden daarvoor waren ook al niet veel beter, dus ik had niet echt een toptijd verwacht.
't Is een beetje te vergelijken met elke week een uurke te gaan joggen en dan plots een marathon lopen.. 't Was dus lastig maar 'k heb me niet voor 100 % gegeven, eerlijk. Ik was na 500 meter immers al bang dat ik krampen ging krijgen van het koude water (17 graden) en 't was wind op. In tegenstelling tot de meeste deelnemers had ik geen thermopak (the real one for me, geen hulpmiddelen nodig) aan, mijn spierkes hadden hierdoor hun schrikeffect nog maar net verteerd... Dus rustig peddelen met de benen ipv door te slaan ! 'k Heb af en toe de vingers eens in een vuistje geknepen want 'k geraakte 't gevoel kwijt. Ook mijn tenen voelde ik niet meer, maar daar had ik pas later last van. Want na de race stap ik het trapke op en waren ze bezig met één van de 50 (!) onderkoelden, die mevrouw had wel een aquapak aan maar lag toch bewusteloos. (Later bleek toch een MUG nodig te zijn) In het geharrewar heb ik blijkbaar mijn tenen over een richel "geschraapt" maar daar voelde ik niks van. Aan de bus stap ik in mijn slippers en zie ik plots dat ik een bloedspoor achterlaat. Erg of niet ? 'k voelde er niks van dus OK... Dan maar eerst gaan douchen, helaas ijskoud want ik was één van de laatsten, en ik zag toen dat het maar 2 tenen waren die 'geribbeld' waren. Toch maar even naar het Rode Kruis (de meeste onderkoelden waren intussen al weer bij hun positieven met liters warme thee en een stapel dekens). Blijkt het een 'diepe kap' te zijn, maar door de koude was 't verdoofd. De vuiltjes er uit prutsen, alles ontsmetten en topke er terug op duwen : nada gevoeld ! Toch een voordeel van de koude hé ! Tegen 's avonds (etentje zwemclub en daarna nog eentje,... gaan drinken) begon mijn 2de teen ferm te zwellen. Maar dankzij wat alcohol niks van gevoeld.
Gisteren dan een dagje doorbijten. Gelukkig kon ik in mijn sandalen. Intussen is de zwelling al aan 't minderen. Niks erg dus. Zwemmen, een sport zonder blessures ? Tja... Volgende keer misschien toch even trainen vooraf en hopen op wat warmer water...

5 opmerkingen:

Homer zei

Alcohol blijven drinken!! Anders gaat het zeker ontsteken!
Beterschap,
Dr Homer.

http://paardterugopstal.skynetblogs.be zei

Morgen in het zeewater laten "soppen" :-) tot morgen smeer maar je kuiten in !!voor de dolle rit !!

RunningRonald zei

brrr... krijg het helemaal koud van dit bericht.. heb je nog wat warme saké ergens?

RunSwimGirl zei

je hebt dat schitterend gedaan (onder echt slechte omstandigheden).

misschien kun je uitzwemmen zaterdag in de Brugse Reien (maar 't zal even warm zijn vrees ik)

invormTinneke zei

4 km zwemmen! Veerle
da vind ik nu ni no moal!
wat je tijd ook is... ik wou dat ik het kon! PROFICIAT!!!
En bedankt vr het leuke co-car-gezelschap! Was enorm leuk jou ook eens wat beter te leren kennen!!!!