zaterdag 10 november 2007

Linkshandig....

Na enkele weekjes oefenen, kan ik intussen al zeggen dat mijn linkerhand al veel bijleerde....
Vorig weekend zijn Roeland en ik, naar aanleiding van ons 10 jaar huwelijk, op weekend geweest. We waren van plan geweest om er een sauna en relax weekendje van te maken, maar dat gips zou niet echt praktisch zijn... Dus zijn we dan maar op wandelweekend geweest naar de Vlaamse Ardennen. De bossen van Brakel, Louise Marie, La Hulpe, Ename... Allee, dan toch wat kilometerkes de voorbije weken, en het berg op, berg af wandelen heeft toch ook deugd gedaan... De rest vaneigens ook ;)
Roeland heeft zich ontfermd over mijn veters, sneed mijn tournedos,... Echte liefde in goede en kwade dagen zeker ?
En voor wie mijn linkse vorderingen wil volgen, ik hoop zowat op het summum van 1handig links geraakt te zijn... De laatste week komt er (hopelijk) aan..
Op 't werk heb ik intussen al veel vingervaardigheid geoefend.. Enkel het links schrijven gaat wat traag en lijkt nogal op zesjarig gekrabbel... Maar dat vermijd ik dan zoveel mogelijk. Met telefoon, pc, email en even tot een ander bureau lopen geraak ik al ver (idem voor bus en trein, want zonder auto is je mobiliteit niet evident...)
Deze morgen nog even wat puzzelen voor de zaterdagochtenddrukte, want Roeland is vandaag op uitstap naar de boekenbeurs.
...Diezelfde beurs die ik maandag op 't gemak hoopte te bezoeken...
Amaai, zoveel pubers die er 'gedropt' waren door hun leerkrachten.. pff is het echt zo zinvol om een 12 jarige een paar uur tussen de standen te doen liggen foefelen, strips lezen, kama sutra en ander plaatjes naar mekaar giechelen, maar vooral overal gaan zagen "meneer/mevrouw, is dat hier gratis ?" Oké, een stylo of snoepje had ik nog geloofd, maar catalogi van recht, filosofie, gesprek met en handtekening van Paul D'Hoore... Wat zijn die ermee ? Dit hadden ze zelf ook vlug door, want op de grond kon je al enkele verwerkte bomen zien liggen.... Vorig jaar was ik in de herfstvakantie geweest en "omvergelopen" door het vele volk. Nu struikelde ik over friemelende pubers - er lag in veel standen tapijt - en moest ik de rondcrossende kids de nodige doorgang verlenen.. Hun leraren waren wellicht nog moe van een weekje vakantie en hen gezegd dat ze niet voor 16 u buiten mochten zeker ?
...tot zover de boekenbeurs, terug naar vandaag...
Om negen uur een lift van Roeland naar turnhal, daarna met Niels naar bibliotheek, meisjes gaan afhalen, meisjes afzetten in zwembad, Niels intussen naar zijn sporthal, meisjes bekijken vanuit bar, meisjes afhalen, Niels afhalen, samen frietjes eten en met de trein terug naar Bissegem (is maar 1 km te voet meer naar huis)... En nu even uitblazen thuis... Aftellen tot woensdag en hopen dat die arm snel bevrijd wordt !

9 opmerkingen:

Homer zei

Niet evident blijkbaar, een gezin dirigeren met 1 arm in het gips...

frank spencer zei

Proficiat met je "tinnen bruiloft" !
Gelukkig bestaat een "gipsen bruiloft" niet :-).

Nog enkele dagen geduld en dan verwachten we je loop-comeback.

Onze Boekenbeurs was ook geen meevaller :
er was veel te veel volk en we moesten constant de kinderen in de gaten houden en tellen of we er geen kwijt waren.
We hebben zelf amper boeken kunnen bekijken.
Volgend jaar dan maar zonder kids op een doorsnee werkdag.

Rinus. zei

Gefeliciteerd met het 10 jarig samen zijn.
Vervelend met je arm en hopelijk snel weer beter.
Groet Rinus.

http://paardterugopstal.skynetblogs.be zei

Proficiat duifjes en euh vergeet die poot effe ;-))

Julie 't linksepootje zei

Eerst en vooral: proficiat met jullie 10 jaar huwelijk! Een mooie reden om te vieren, en dat hebben jullie duidelijk goed gedaan. Ik tel mee met je af tot je die gips kwijt bent, dan kan je weer lekker douchen en allerlei leuke dingen doen! Maar euh... alles links doen.... ik zie eerlijk gezegd niet wat het probleem daarmee is, ik doe dat elke dag ;-) Hmmm... misschien daarmee dat Maarten me soms tegendraads vindt...

Yves zei

Dikke proficiat met jullie huwelijksverjaardag. Hopelijk woensdag goed nieuws ivm de poot.

jetty zei

Dikke proficiat !!
Die boekenbeurs vermijd ik altijd, want die drukte haat ik gewoon, en promotie's zul je er niet gauw vinden:-(
enne één van die pubers was mijn dochter hoor ;-)
groetjes

Tinne zei

Een beetje laat maar toch nog proficiat!

Nog heeeeeeel even en dan hopen dat je armpje weer vrij is!!!
Ik duim voor je!

Carmen zei

Hopelijk ben je inderdaad snel verlost van de gips. Ik zal duimen!!