zondag 29 april 2007

Over de 2 uur !

Voor het eerst in 2007 over de 2 uur grens gegaan. Waar de Keniaantjes intussen 40 km gelopen hebben, zit ik aan 18-19 km... Het wereldrecord zal wel niet op mijn to do list staan... Uitlopen is het belangrijkste ! Deze morgen dus op 't gemakske een schoon toerke afgelegd. 18.6 km en slechts 1 keer rode lichten (brug Gullegem), maar gezien het zondagochtend is, en een lang weekend zonder vroeg verkeer, was er niet echt gevaar, en hebben we ons dus illegaal over de E403 voortbewogen*...
Gezien we aan een 9,.. per uur liepen, is hier discussie mogelijk. Sommigen vinden 9 per uur geen lopen, (ik kan sneller wandelen dan da gij loopt, enz...) Niet echt bemoedigend voor wie aan het afzien is op zo'n tempo en dan zo'n commentaar krijgt... Gelukkig krijg ik steeds betere vorm en gaat het tempo ook al wat vlotter (ben nog redelijk fris als ik terugkom), maar verwacht van mij geen marathon onder de 4 uur hé . Ik zou zelfs liever 5 uur lopen, dan 4 u lopen en een half uur wandelen. Zeg ik nu hé, maar ik heb toch als doel om de marathon binnen de 5 uur te lopen, hoe traag het tempo ook is. Natuurlijk hopen we dat het geen Rotterdam scenario wordt of zo, maar als het weer zo blijft tot september, gaan we die warmte we gewoon worden zeker ? Intussen kunnen we ons maar in zomerverlof wanen. De kinderen zijn zelfs al de hele week in het zwembadje buiten aan het ploeteren. Wie had dat gedacht in april ? Wat het maandtotaal van april betreft, ik heb ook mijn eigen record verbroken : 155 km gelopen. De eerste maand training voor de marathon in september is alvast goed verlopen. Nu hopen dat de volgende 4 maand ook zo vlot gaan !
*Een half jaar geleden was ik traag aan het 'joggen', maar liep het voor geen meter, toen een bende wielertoeristen voorbijkwam al zingend : "slekke ge moe nie zjivren, slekke kom ut de grond". (liedje van wijlen Johnny Turbo)

7 opmerkingen:

Julie zei

Proficiat met je maandtotaalrecord én met je eerste duurloop over de 2u. Een afstand van 18km is al heel mooi hoor in die tijdspanne. Pin je niet vast op doelstellingen van anderen, de ene wil de M onder de 3 u lopen, de ander onder de 4u lopen en een derde wil er gewoon niet aan beginnen en ziet er de lol niet van in. Doe waar jij je goed bij voelt en waar je plezier in hebt. Meer dan dat verwacht niemand van je! Jouw eerste marathon zal een schitterende ervaring zijn! Tot zondag he.

Koen zei

Elk zijn eigen tempo ... discussies over wie nu loopt en wie nu wandelt, doe ik niet aan mee! Als je je goed voelt, bij een tempo van 9,.. per uur ... dan moet jij dan maar zo lopen en vooral .. dan moet jij daarvan genieten!

Ruthje zei

Proficiat met het breken van de magische 2u-grens! Dat moet inderdaad vertrouwen geven voor je marathonavontuur!! En dat tempo...zolang jij je er goed bij voelt, da's het belangrijkste hé. Ik loop mijn trage duurlopen ook aan 9 km/u hoor, sneller hoeft dat niet persé voor mij.

Pol zei

Goed zo! Aan dat 'tempo' ben je probleemloos klaar om al even probleemloos de Leiemarathon uit te lopen. Zoals ze in school zeggen 'doe zo verder' en zie niet omme...

frank spencer zei

"Ja, goame begunn of oe skjiè ta ..." van de formidabele cd "veske zjèver" van de legendarische Johnny Turbo.
Proficiat met je nieuwe mijlpalen : > 2 u en maandtotaal.
Maak je geen zorgen over je tempo, zoals je nu bezig bent, maak je ongetwijfeld de nodige progressie.
cfr. vorig jaar liep Betty de 20 van Brussel in 2u12 en nu loopt ze zonder moeite een marathon in een knappe tijd.
Jij zal nu al sneller lopen in Brussel, dus zal die Leiemarathon ook wel lukken.
"slekke ge moe nie zjivren, slekke kom utgekropn uit de grond".

Ronald zei

Goed zo Veerle!!! op naar de 3 uur !!
proficiat

Yves zei

Hmm 9 km/u vind ik nu ook niet stappen. Ik zou zeggen goed bezig en doe zo voort.