zondag 15 december 2013

Marathon Kampenhout 2013 - nr 10 werd een onverwacht PR

Gisteren stond de marathon van Kampenhout dus op 't programma. Loopmaatje Ruth zou die marathon als thuismatch spelen (we liepen deels door Boortmeerbeek) en had ons ineens uitgenodigd voor een hapje tapje achteraf bij haar thuis. De ruime deelname van SMC, waasland en cava loopvrienden beloofde alvast een gezellig uitje te worden. Het zonnetje was van de partij en door het carpoolen zat de sfeer der al van 's morgens vroeg in. Ter plekke wist ik nog niet goed met welke groep ik zou meelopen. Cavalopers waren met grote groep samengekomen om Conny bij haar eerste marathon te steunen en Koen ging voor de laatste plaats.
's Morgens had mn ventje nog een sneer gegeven van 'gaat ge weer voor de klucht meedoen of es lopen?' (ahum ... Geldrop en het talmen aan den arrivee is een kwestie van perceptie zeker ;)
Enfin, Ruth haar PR stond op 4.16 en gezien haar goede voorbereiding was er niemand die er aan twijfelde dat ze dit kon verbreken. Philippe en Joeri gaven aan dat ze haar gingen hazen richting 4 u en ik ging wel enkele rondjes meelopen en zag dan wel wat 't werd. Het parcours loopt deels over weg, deels over grasstroken, bospaadjes en naarmate tijd vorderde ook steeds meer modder dus snel lopen was niet gemakkelijk. Halfweg kwamen we door in 2 u, zelfs met dixiestop van Ruth, dus 'op schema'.  Daarna voelden zowel Ruth als ik dat het verschil met de frisse haasjes wel groot was. Die mannen (intussen was Gert er ook bij gekomen) waren daar aan het kwebbelen dat 't geen naam had en wij werden stiller en stiller... Aan kilometer dertig haakte Ruth onverwacht af in een bocht (maagpijn) en wist ik even niet wat doen.. Gert bleef bij Ruth en Philippe en Joeri waren maar aan 't zeggen dat ik door moest gaan, ... Ruth kwam niet terug in zicht en tja.. dan maar verder zonder haar in de wetenschap dat 't enkele kilometers verder voor mij ook afhaken ging worden..  Gert kwam even later terug en vertelde dat Ruth gestopt was en ging ineens een tandje bijsteken met Philippe. Versnellen lukte mij echter niet meer en Joeri nam de taak op zich om mij te blijven motiveren. Intussen besefte ik dat ik veel te weinig gedronken had (bevoorrading om de 7 km) maar 't was te laat, we waren laatste ronde ingegaan... 
En toen mja .. mannen en ambitie... Voor mezelf was 't eigenlijk al zo belangrijk niet, 't kwam niet op een minuutje maar Cremke bleef maar zeggen "allee, allee rapper, elke seconde telt" enz.. Tja, pff ..ff zelf zwijgen en voortlopen dan maar zeker, dan was ik er rapper vanaf :)
Het tempo was intss verder gezakt maar PR lukte toch nog 4 u 04 42.
Even later volgde een verrassing van formaat ! Had ik wel geen derde plek bij gebrek aan vrouwelijke individuele loopsters (slechts 10 in totaal). Massa's vrouwen staken me constant voorbij maar blijkbaar waren dat allemaal aflossingsploegen.. Dedju... al die zuurverdiende SMC puntjes werden ineens ingeruild voor een bakje groenten... En de mannen kregen zowaar een krat vol BIEREN ... Katrien en Nico liggen wellicht dubbel van 't lachen en zijn die strafpunten al aan 't uitrekenen intss :)
Achteraf waren we te gast bij Ruth en Koen en kregen we heerlijke soep en hapjes. Dank je wel ! Er kwamen ook flesjes bier op tafel en rara welk eentje Koen koos  ;) ?

1 opmerking:

Daniëlle zei

Super zeg. En leuk dat je het bloggen weer een beetje opgepakt hebt.