zondag 6 januari 2013

Aragas Trail Event X - Kluisbergen

Voila, alweer een eerste keer...
Ik doorbrak (vooral in mijn hoofd) de grens van het bergoplopen door voor de eerste keer in m'n leven een trail te lopen. Maatjes Ruth en Kristof hadden er al veel leuke dingen over gezegd en 'k was es benieuwd. Met de goede conditie na Eindhoven in mijn achterhoofd dan toch es gedurfd,.. we zouden wel zien.
Voordeel van traillopen is dat je tijd niet  belangrijk is : het parkoers bepaalt je snelheid. Bergop, modder, hier en daar een (bos)hindernisje.. niet te vergelijken met een biljartvlakke stratenloop dus :)
En als de helft van je MSC maatjes dan ook nog es van de partij is en het dicht in je buurt is, why not ? Met Ruth aan mijn zijde was ik bovendien vergezeld van een long time no see kwebbelmaatje dus 't kon niet op ! We gingen meteen voor de "grote" afstand (haha die was 18 km :).
In het begin ging ik er te snel vandoor, ('t startte vlak en k liep spontaan aan 11 per uur) gelukkig liep Ruth me ter orde want anders had ik de komende hellingen, trapjes, modderbeklimmingen en co wellicht geen 3 ronden volgehouden. Wat een mooi parkoers ! Het winterse kluisbos (met wat sneeuw) is es wat anders dan de zoveelste verkaveling op een stratenloop :)
Het verbroederen met het SMC achteraf (deze keer met warme chocomelk) was een bonus.

PS :  intussen kon ik een paar Asics Kahana aan 39 euro kopen (solden decathlon) zodat ik voortaan iets meer grip heb op zo'n ondergrond. Gisteren al getest en goedgekeurd onder de auspici├źn van Stofke himself op een stukje modder in Bergelen.

Dus bij gelegenheid : tot op een volgende :)

Geen opmerkingen: