zaterdag 29 augustus 2009

Wordt augustus een recordmaand ?


Vorig jaar augustus kwam ik aan 37 kilometer... Dit jaar ben ik al over de 250 kilometer en er zijn nog 2 dagen. Haal ik de 262 (record 2007) ? Moet lukken he ! Vanochtend zou het eigenlijk al van dadde geweest kunnen zijn, maar na een 33 kilometerloopje vorige week - inderdaad, via alweer een wandeling, deze keer te Bissegem - had ik deze week even een mindere week. En een buikgriepje donderdagavond maakte het nog erger. Maar ja, beter nu dan op 20 september zeker. Met wat extra rust zal 't ook wel lukken zeker ?
Nu de kilometers al grotendeels voorbereid zijn, begint die eindtijd toch te spelen. Vorige keer legde ik de lat niet zo hoog (blijven lopen aan max 9 per uur) waardoor ik op 4 u 58 uitkwam. Dit jaar leg ik mijn doel opnieuw op (comfortabel) uitlopen, maar toch vergelijk ik hier en daar de lange duurlopen en zie ik toch wel wat marge voor verbetering. Twee jaar geleden liep ik een 32'er aan een 8.5 per uur, nu had ik een 33'er boven de 9 per uur, maar 't ene parcours is natuurlijk 't andere niet en de wind langs de Leie is er ook nog... Daarom ben ik van plan om voor de volgende (laatste) lange duurloop eens de Leie volgen, tegen wind, om 't parkoers te verkennen en zo ook mentaal voorbereid te zijn. En daarna is 't ... tijd om de beentjes laten uitrusten en aftellen !
Best dat de vele trainingen bijna achter de rug zijn, want er kruipt toch heel wat tijd in. En in september hervat alles weer op kruissnelheid (school, hobbies kindjes, verenigingen, vergaderingen, werk ...) waardoor de vrije tijd weer heel wat beperkter is. Morgen mogen we alvast met de kindjes gaan kennismaken in school. Om dan dinsdag met een gerust hart te starten in het 3de en 5de leerjaar (jaja, ze worden groot he) !
Enfin, nog een goeie 3 weken en 't is zo ver ! Intussen zijn al meer dan 350 lopers ingeschreven, waaronder ook heel wat bloggers. Nice !
Het samenzijn met zoveel bloggers is alvast iets om naar uit te kijken. Deinze zal alvast het terugzien met veel bekenden worden en in Wevelgem gaan we zeker nog nakaarten, met wellicht Wendy op 't podium en ook een waardevolle ring voor 1 hopelijk één van de blogsters (tijd is niet belangrijk, enkel het aankomen telt)?
En nu ... nog 11 kilometerkes gaan lopen om het record te breken :)

12 opmerkingen:

Chris zei

Jawadde Veerle, wat een aantal kilometers op de teller ! Da's wel een voorbereiding die telt, chapeau !

Julie zei

Wow Veerle, da's echt véél kms in één maand! Chapeau! Je bent precies helemaal klaar voor die marathon. Knap!

Peter zei

kilometervreter zulle gij ;)

Tiny zei

Een mooie omvang gelopen deze maand.

Wendy zei

Goed bezig, je zal zeker je tijd verbeteren van 2 jaar geleden. Ik ga ook voor comfortabel uitlopen, het is mijne eerste dus eerst effkes ervaring opdoen en leren.

geert zei

dit mag je je niet laten ontglippen ... gaan voor dat record!

Jogginggirl zei

Update : 'k zit intss aan 264, en nu... ga ik nog mss voor de 270??? Om dan binnen 2 j te vloeken op dat record...

Peter zei

breek je volgend jaar zeker opnieuw Veerle, no problemo ;)

Koen zei

Dat zijn inderdaad ENORM VEEL kilometerkes ... 'k heb het vlug even nagekeken : mij klop je alvast!!!!

RunningRonald zei

gaat goed zo!! Leie wordt helemaal super, zeker met alle bloggers. Succes nog even met de voorbereidingen

Bjorn Paree zei

meer dan 350 lopers ingeschreven... - 1 ... snik. Baal nog immer dat ik er niet bij zal zijn. Prachtig dat je zo lekker aan het trainen bent.

Yves zei

Meelopen zal niet voor mij zijn. Maar ik hoop wel om te komen supporteren.