woensdag 31 december 2008

Beste wensen voor 2009 !

Ik wens jullie allen een super 2009 toe !

Op loopgebied pakte ik de draad gisteren opnieuw op (nektroubles), met een traag toerke van 10 km, veel te warm ingeduffeld natuurlijk. Veel gezweet dus, en nu klaar voor een sportief 2009, met opnieuw een marathon in 't vooruitzicht. Gelukkig heb ik nog 9 maanden tijd.
Op 2 januari gaat de nieuwe site van start en kunnen we ons inschrijven. Zou Frank Spencer ook deze keer de eerste zijn ?

zaterdag 20 december 2008

Bijna 2009 ... op naar de KATHO Rembert corrida !

Na 4 maand werkdrukte even uitblazen zal deugd doen. Op loopgebied is het volledig stilgevallen, mijn nek heeft de vakantie net niet meer gehaald en het ijzertekort blijkt toch reëel te zijn. Seffes naar de dokter om er wat aan te doen. En dan 2009 beter starten zeker ?

Maar voor 2009 heb ik mijn eerste haalbare doel al voorbereid (Marathon Rotterdam is in deze omstandigheden not done). De Corrida te Torhout op vrijdagavond 15 mei om 20 uur ! De voorbije jaren heette die nog St Rembert, vanaf dit jaar valt die ook onder de auspiciën van mijn werkgever, zijnde KATHO, en heet die dus KATHO REMBERT CORRIDA. En alle goede dingen zijn gebleven, dus ook dit jaar kunnen we genieten van een pracht van een wedstrijd, boordevol ambiance, heel mooie prijzen, ook veel geldprijzen (awel ja, die zullen wel niet voor mij zijn), hopelijk ook opnieuw een massa aan bloggers, ook die beroemde Leffe bar...
Hun gloednieuwe website (http://corrida.katho.be) geeft meer uitleg. Zelf ben ik al ingeschreven voor de 10 kilometer. Anderen misschien ook al ?

Maar mei is nog veraf, nu zondag komen vele bloggers in actie te Deerlijk (met of zonder jeneverbus). Heel veel succes allemaal !

woensdag 10 december 2008

Blogkermis - Laten we eens opvallen


Nu de dagen op zijn kortste beginnen te komen, hebben we statistisch gezien meer kans om in het donker te lopen dan met daglicht. En zoals vele andere mensen vallen mijn uren daglicht voor de moment grotendeels binnen de werkuren, waardoor ik dus in het donker moet gaan lopen. Beweren dat ik graag opval klinkt raar, maar qua zichtbaarheid in het verkeer is 't wel nodig !
Neen, ik zal geen (dokter)Beaucourt-ke afsteken of niet verlichte lopers aangeven aan de politie of zo... maar toch...
Marathon Geert beschreef het net op zijn blog, en we weten het allemaal wel maar denken er mss niet genoeg bij na. Maar alle schema's ten spijt, tegen een auto zal je toch niet winnen....
DUUUUUUUUUS ..... BE VISIBLE !!!!

woensdag 3 december 2008

Leven met BV's

Amaai, kindjes laten deelnemen aan een spelletje reikt blijkbaar ver. En wie allemaal naar ketnet kijkt even voor 6 zeg ! Maar streaming video toepassing bij ketnet ('t is een openbare zender : GRATIS)zorgt ervoor dat er ook online kijken mogelijk is (anytime dus)! Even een legaal linkje ... Tipje : op het trefwoord ketnetkickspel klikken, geeft een reeks afleveringen, onze meisjes zitten in week 3 en komen later nog ook nog aan bod (ik vermoed in de kerstvakantie).

Gelukkig zijn hun kapsones of sterallures onbestaande en is samenleven met BV's geen opgave :)

Op loopgebied is het 'onderhouden van minimale conditie' zowaar het enige dat ik nastreef. Intussen kreeg ik ook mijn rapport van mensana. (Een maandje geleden werd ik op het werk getest). Mijn overslagpols bedraagt 178 en mijn uithouding en opbouw (basisconditie) is goed. Voor een marathon zijn vooral duurlopen (meer kilometers) echt van belang, voor de rest ben ik gezond. Het begeleidende schema voor de marathon ziet er evenwichtig uit, goed doenbaar. 'k Zie het zitten, maar Rotterdam lijkt de laatste weken niet echt haalbaar. Drukte op het werk zorgt voor (mentale) vermoeidheid. Enfin, volgens Mensana zou ik kerngezond zijn.

Alhoewel...

Het rode kruis had mijn bloed onderzocht een week of 2 geleden (bloedgift te Wevelgem). Vorige week dinsdag kreeg ik een brief om te melden dat mijn ijzergehalte (hemoglobine)te laag stond (118 ipv de minimum 120) en dat ik dus niet in aanmerking kwam om bloed te geven. Op woensdag kreeg ik van een andere dokter van datzelfde bureau een 2de brief waarin stond dat ik geschikt was, en me mocht aanmelden als bloeddonor, met donorkaart en al ingesloten. Een telefoontje naar 't bureau in Brugge (een derde dokter dus) maakte me niet echt wijzer. Tja, dan maar even de huisarts bloed laten afnemen en die ijzerbepaling dan meenemen naar een bloedcollecte. Pff, mensen helpen kan toch soms ingewikkeld zijn he...